RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: KIM JAE-HWAN (Afp)

Skrinlegger anti-krig-pakt

Sist oppdatert:
Paktens funksjon var å avverge mulige sammenstøt på sjøen mellom Nord-Korea og Sør-Korea.

Dette blir tolket som en hevnaksjon fra nordkoreanerne for å ha blitt beskyldt for å senke et sørkoreansk marinefartøy i april måned.

- Nord-Korea vil oppheve den bilaterale avtalen som ble etablert for å avverge mulige sammenstøt i det koreanske Vesthavet (Det gule hav), lyder en uttalelse som er frigitt av det statlige nyhetsbyrået.

Stanser all kommunikasjon
- I den forbindelse vil vi oppheve bruken av internasjonale maritime kortbølgesendere, og umiddelbart kutte kommunikasjonslinjen som ble opprettet for å håndtere en krisesituasjon, lyder uttalelsen.

Videre advarer Nord-Korea om at de vil angripe dersom sørkoreanerne krysser den omstridte grensen i Det gule hav, melder BBC.

Kutter alle bånd
Nord-Korea har også varslet at de skal kutte alle bånd til Sør-Korea. Sistnevnte har allerede innført handelssanksjoner som tilsvar på senkingen av marineskipet.

USA har uttrykt stor bekymring for eskaleringen i regionen, og har opplyst at amerikanske styrker i Sør-Korea er i full beredskap.

Nord-Korea og Sør-Korea er teknisk sett fortsatt i krig ettersom det ikke ble signert noen fredsavtale mellom landene da det ble innført våpenhvile i 1953.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere