RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skrur opp juleprisen

Sist oppdatert:
Gule priser kan også betyr dyrere priser. Elektrokjedene skrur prisene kraftig opp før jul.

Et dampstrykejern som 2. desember kostet 199 kroner, selges nå for 549 kroner, og prisen på et ostesmørbrødjern har hoppet fra 149 til 399 kroner. Eksemplene er mange på VGs prissammenligning av elektriske artikler fra 2. til 17. desember.

Verst er prisøkningen hos elektrokjedene, og blant dem igjen er det Elkjøp som peker seg. De hadde satt opp prisen på en rekke produkter. Vanligvis med en hundrelapp, men noen produkter hadde også tatt kraftigere hopp. I den andre enden av skalaen lå Expert som hadde satt flere priser ned siden 2. desember.

– Jeg føler meg lurt. At butikkene er sleipe er jeg jo klar over, men at det var så ille trodde jeg ikke. Det er tydelig at Elkjøp er klar over at de kan melke litt ekstra ut av kundene nå, sier Elkjøp-kunde Daniel Lindseth (45) etter nettopp å ha kjøpt et dampstrykejernet som hadde gjort et prishopp på 25 prosent.

– Nei, vi spekulerer ikke i høyere priser i desember. Vi skal gi de beste tilbudene året rundt, sier administrerende direktør Andreas Niss i Elkjøp Norge til VG. Både han og kollega Trond Samuelsen i Lefdal sier at de følger med på konkurrentene og setter prisene opp eller ned etter dem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere