RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skryter av fiaskokunde

Sist oppdatert:
I den siste ugaven av det norske kundemagasinet til Sun Microsystems skryter markedssjef Terje Biringvad av å ha den offentlige nettportalen Odin som kunde. Hvis dette er en referansekunde, lurer utavMarkedet på hvordan det står til hos Suns mindre vellykkede kunder
I magasinet trekkes det frem at Staten bruker Sun-maskiner til å drive Odin, hvor store mengder offentlig informasjon er tilgjengelig.

- Her tåles det ikke nedetid og tap av data. Det kan skade nasjonale interesser, heter det i Sun-magasinet.

Det opplyses også at disse ekstreme kravene til stabilitet er grunnen til at Staten har valgt operativsystemet Unix, som Sun leverer, i stedet for Windows.

Synd da at Odin i år primært har fått oppmerksomhet for å ha vært nede i en hel uke i januar. Dette skjedde fordi dette svært viktige systemet ikke taklet to samtidige diskfeil.

Heller ikke backup-rutinene var i orden, og det tok derfor en hel uke før Odin igjen var på luften.

Hvorvidt dette skadet nasjonale interesser fremgår ikke av artikkelen i Suns magasin. Faktisk er ikke Odin-fadesen nevnt i det hele tatt.

Hva staten gjør med sine IT-systemer er vel deres egen sak, men hadde utavMarkedet-redaksjonen jobbet i Sun, hadde vi kanskje valgt en annen referansekunde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere