RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skryter av Hydro og Statoil

Sist oppdatert:
Lederen av Russlands mektig gasskonsern Gazprom, Aleksej Miller mener at Hydro og Statoil begge har det som skal til for å bli partnere i verdens største gassfelt, Shtokman-feltet i Barentshavet
- Jeg er svært positiv til muligheten for å samarbeide med norske selskaper om Shtokman, sa Gazprom-sjefen Aleksej Miller til Aftenposten i går ettermiddag.

Feltet antas å være verdens største gassfelt, og det er allerede påvist enorme gassforekomster (minst 3000 milliarder kubikkmeter).

- De norske selskapene har meget gode muligheter til å bli med i Shtokman-utbyggingen. Når vi skal velge partnere er den teknologiske kompetansen helt avgjørende, og der stiller nordmennene svært sterkt. Dessuten har de verdifull erfaring med utbygging av norsk sokkel, sier Miller til Aftenposten.

Dette skal ifølge avisen være første gang Gazprom eller Miller fremhever noen selskaper i forbindelse med feltet. Den russiske gassgiganten ønsker å ha over 50 prosent av prosjektet, men vil i tillegg velge to eller tre utenlandske aktører til å delta i utviklingen.

Både Hydro og Statoil beiler for tiden aktivt overfor russerne for å få en andel i prosjektet. Begge har intensjonsavtaler.

- Når vi skal velge partnere til Shtokman er det to kriterier som gjelder. Det ene er markedsadgang, og det andre er teknologi. På det teknologiske området er Hydro og Statoil verdensledende, sier Miller til Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere