RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Søkte informasjon om gift og skytevåpen

SAVNET: Alessia og Livia Schepp har vært savnet siden faren hentet dem hos moren i St. Sulpice i Sveits 28. januar. Det har ikke vært noen spor av jentene etter at faren angivelig begikk selvmord ved å kaste seg foran et tog i italia.
SAVNET: Alessia og Livia Schepp har vært savnet siden faren hentet dem hos moren i St. Sulpice i Sveits 28. januar. Det har ikke vært noen spor av jentene etter at faren angivelig begikk selvmord ved å kaste seg foran et tog i italia. Foto: HO (Reuters)
Sist oppdatert:
Faren til de savnede tvillingene skal ha planlagt hele turen i minste detalj.

Faren til de savnede tvillingene Alessia og Livia Schepp (6), søkte opp informasjon om gift, skytevåpen og selvmordsmetoder bare noen dager før han angivelig begikk selvmord i Italia, skriver The Guardian.

Tvillingene har vært savnet i snart to uker, og det er iverksatt en omfattende leteaksjon i flere europeiske land.

Det siste sikre livstegnet etter tvillingsøstrene er vitneobservasjoner om bord på en ferge fra Marseille til Korsika.

Nye spor på datamaskinen
En talsmann for det sveitsiske politiet, Jean-Christophe Sauterel, sier de har fått nye spor i saken etter å ha undersøkt datamaskinen til faren.

- Før han forlot Sveits søkte han opp informasjon på Internett om skytevåpen, ulike selvmordsmetoder og forskjellige forgiftningsteknikker, samt rutetabellen for ferger, sier Jean-Christophe Sauterel.

Les også: Gråtkvalt mor trygler om hjelp

Matthias Kaspar Schepp (43) ble funnet død 3. februar i den italienske byen Cerignola. Han skal angivelig ha begått selvmord ved å kaste seg foran et tog. Audien til faren sto parkert like ved stasjonen, men det var ingen spor etter barna.

Politiet vet at faren tok med tvillingene om bord på en nattferje fra Marseille til Korsika 31. januar. Faren er også blitt observert sammen med to jenter idet han stiger i land i Propriano i Korsika. Men etter dette slutter alle sporene etter tvillingsøstrene.

Den sveitsiske avisa Blick melder fredag at moren til jentene har mottatt et brev. Håndskriften i brevet skal være identisk med barnas far sin håndskrift. I brevet hevder han at tvillingejentene er døde.«De hviler i fred. De har ikke lidd», skriver faren. Det fryktes nå at dette er den endelige bekreftelsen på at jentene som har vært savnet siden 28. januar, er døde.

Les også: - Hørte barnegråt fra naborommet

Planlagt turen i detalj
En polititjenestemann, Alfredo Fabbrocini, sier at faren tok fergen samme dag til Toulon på det franske fastlandet. Men da skal han ha reist alene. Deretter skal faren ha krysset grensen inn til Italia i bil.

Politimann Jean-Christophe Sauterel sier at faren hadde planlagt turen nøye bare dager før han hentet barna hjemme hos moren i St. Sulpice i Sveits.

- To dager før han flyktet søkte han opp informasjon om ulike forgiftningsmetoder og rutetabeller for fergen mellom Marseille og Korsika. Denne informasjonen viser at faren hadde planlagt turen i detalj, sier Sauterel.

Politiet har foreløpig ikke sagt noe om det finnes indikasjoner på om faren søkte opp informasjonen med tanke på å påføre seg selv eller jentene skade.

Kartlegge farens bevegelser
Politiet forsøker nå å kartlegge farens bevegelser etter at han ankom Korsika.

Foreldrene til tvillingene, som begge var ansatte i tobakksgiganten Philip Morris, var midt i en vanskelig separasjonsprosess og hadde delt omsorgsrett for barna da faren reiste av gårde med tvillingene.

Faren skulle ha jentene i helgen, men kom aldri tilbake med jentene til avtalt tid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere