TORSHOV/OSLO (Nettavisen): Klokka 20.26 fikk politiet melding om skyting på Torshov i Oslo. Politiet var raskt på stedet og tok opp jakten på to biler som ble sett kjørende fra stedet.

– Vi har tatt kontroll på to biler vi mener kan settes i forbindelse med hendelsen. Tre personer er pågrepet. Vi avhører vitner på stedet. Fortsatt ikke funnet skadde personer etter hendelsen, skriver politiet i Oslo på Twitter.

Politiet sperret av et område i Torshovgata utenfor Lilleborg skole. Det er flere patruljer på stedet. Politiet meldte om hendelsen kl. 20.26.

Hørte fire skudd

–Vi satt inne i baren på Lazarette vinbar da vi hørte fire skudd som var helt i nærheten, ute på gata. Vi tittet ut og så at folk som satt på uteserveringen la seg ned på bakken og under bordene. Så begynte de å strømme inn på Lazarette. Vi hørte biler som kjørte av gårde i full fart, sier Live Samdal til Nettavisen.

Hun forteller at de hoppet ut vinduet i bakgården.

– Det var et slags rolig kaos. Ingen skrek og hylte.

Kastet seg over hekk

Skytingen skjedde ved like ved Bruun Larsen, en liten, lokal bar, på Torshov.

Georg Roksvåg sto i baren på Bruun-Larsen. 

– Jeg skulle kjøpe øl da jeg hørte to eller tre skudd. Så ser jeg folk løpe inn, og da blir jeg egentlig bare med dem. Vi løp ned for å komme oss lengst mulig unna. Flere dører var låst, men vi kom oss ut. Vi kom oss over tre meter høye hekker og gjennom hager og busker, forteller han til Nettavisen.
– Hvordan opplevde du situasjonen?

– Jeg skjønte fort at det var skudd. Det handlet bare om å komme seg langt unna. Det går bra nå, men jeg er litt shaky. Man blir litt satt ut av det. Den rolige tirsdagen på Bruun-Larsen ble litt mer dramatisk, sier Roksvåg.

Løp i kjelleren

– Jeg hadde akkurat gått fra jobb og fikk ikke med meg selve skytingen, sier Lisa Petrikke Hansmark som er daglig leder ved Bruun-Larsen.

Hun har snakket med sine ansatte og gjenforteller deres skildringer til Nettavisen.

– Gjestene og de ansatte hørte skudd, og løp ned i kjelleren. Da de kom opp igjen var gaten fylt med politi, sier hun.

Hansmark har snakket med to av sine ansatte.

Dramatisk

– Det var dramatisk og uoversiktlig. Noen av gjestene skjønte ikke hva som skjedde. Det var litt vanskelig å skjønne om det faktisk var skudd, sier Hansmark som snakket med sine ansatte like etter hendelsen.

Hendelsen skjedde i området Torshovgata/ Per Kvibergs gate på Torshov.

Politiet skriver at de søker etter to aktuelle biler som har kjørt fra stedet like etter hendelsen.

– Vi har så langt ikke melding om skadde personer, melder politiet.