Skudd med automatvåpen avfyrt mot butikk på Stovner i Oslo

SKUDD AVFYRT: En mann skal ha løsnet skudd med en hagle mot en bygning på Stovner i Oslo.

SKUDD AVFYRT: En mann skal ha løsnet skudd med en hagle mot en bygning på Stovner i Oslo. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Politiet leter etter en til fire personer etter hendelsen.

16.05.19 07:26

Det er fortsatt usikkert hvor mange som sto bak skytingen mot en butikk ved Stovner T-banestasjon onsdag kveld. Et automatvåpen ble funnet på stedet.

- Det har blitt løsnet skudd i nærheten av Stovner T-banestasjon. Vi har fått mange meldinger på dette. Politiet er på vei, skrev Oslo politidistrikt på Twitter onsdag kveld.

- Fra klokken 22.13 kom det mange nødtelefoner til oss. Mange personer beskrev flere høye smell etter hverandre. En beskrivelse gikk også ut på at en person skal ha skutt med hagle, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til Nettavisen.

- Vi er på stedet med mye politi, men vet lite foreløpig. Vi starter etterforskning umiddelbart ved å snakke med alle som kan ha sett eller hørt noe, sier Pedersen videre.

RYKKET UT: Politiet rykket med flere patruljer etter at det ble løsnet skudd ved denne butikken på Stovner i Oslo, onsdag kveld. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Klokken 22.43 onsdag kveld skriver politiet at det har blitt skutt mot en bygning, og at ingen er blitt funnet skadd etter skytingen mot butikken på Stovner.

- Det er skutt mot en bygning. Vi har ikke funnet noe skadde personer.

Like etter klokken 23.00 sier politiet at de leter etter en til fire personer som er blitt sett løpende fra stedet.

- Vi har utvidet søket langt ut fra der skuddene falt. Vi søker aktivt. Så langt har vi ikke lyktes i å finne de, sier operasjonsleder Line Skott i Oslo politidistrikt til NTB.

Like etter midnatt til torsdag melder politiet at de har avsluttet det operative søket etter den eller de som står bak.

– Vi har funnet et automatvåpen på stedet. Det er flere hull i butikken. Vi sikrer oss video fra stedet, sier operasjonsleder Line Skott i Oslo politidistrikt til NTB.

En av personene som politiet leter etter beskrives som høy, tynn og ungdom.

- Han hadde svarte klær, hettegenser og hadde dekket til ansiktet, sier Pedersen til NTB.

VÅPENET: Dette automatvåpen med tomhylser strødd rundt på bakken ble funnet på åstedet. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.