*Nettavisen* Nyheter.

Skuddskadde Malala på bedringens vei

London (NTB-AFP): Malala Yousafzai er på bedringens vei. Den pakistanske piken som ble skutt i hodet av Taliban for å ha kjempet for jenters rett til utdanning, sier hun blir bedre for hver dag som går.

I et videobudskap som ble sendt ut mandag fra det britiske sykehuset der hun er innlagt, sier hun klart og tydelig på engelsk at hun tror mange mennesker har hjulpet henne ved å be for henne. Gud har hørt bønnene og gitt meg et nytt liv, mener Malala.

- I dag kan dere se at jeg lever, jeg kan snakke og jeg kan se dere, sier 15-åringen.

- Jeg ønsker å være til nytte, å tjene folket, og bidra til at alle jenter og alle barn får en utdannelse, fortsetter Malala, som har vært med på å opprette et eget utdanningsfond oppkalt etter henne.

Malala Yousafzai ble truffet av en kule avfyrt av folk fra Taliban i Swat-dalen i Pakistan 9. oktober i fjor. Leger forteller at kulen passerte gjennom hodeskallen hennes, streifet borti hjernen og halsen og stanset i den venstre skulderen.

Sist helg fikk hun operert inn en plate av metallet titan som erstatning for ødelagte deler av skallen. Kirurgene har også satt på plass et implantat som skal bidra til at hun får igjen hørselen i venstre øre, melder nyhetsbyrået AFP. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.