Skuespiller frikjent for grovt heleri

 

 

Politiet gjorde omfattende beslag.

26.07.17 10:51

Skuespilleren som har hatt en rekke roller i kjente norske serier, filmer og andre produksjoner i en årrekke er nå frikjent i Oslo tingrett.

Hun var tiltalt for grovt heleri av 4,4 millioner kroner.

– Dette er overhode ikke overraskende, og det er godt at et ti års langt mareritt endelig er over. Vi legger til grunn at denne saken ikke blir anket av påtalemyndigheten, slik at hun kan få sine verdier tilbake, sier forsvarer Ole Petter Drevland til Nettavisen.

Advokaten understreker at han ikke har fått lest dommen.

– Min klient er lettet og glad, og forhåpentligvis er dette marerittet nå over, fortsetter han.

Her kan du tipse Nettavisens journalist på Epost, eller ring 02060.

I tiltalen het det blant annet:

«I perioden fra 1995 til 2009 hovedsakelig i østlandsområdet, disponerte hun over midler til en samlet verdi av minst 4,4 millioner kroner, til tross for at midlene var utbytte av straffbare handlinger».

I samme sak ble den kjente kriminelle Imran Saber, også kjent som «Onkel Skrue» og «finansministeren til Nokas-raner David Toska», dømt til betinget fengsel i ett år og seks måneder med prøvetid på to år.

– Jeg er foreløpig bare kjent med slutningen. Vi er tilfreds med at vi har fått medhold på hovedposten, hvitvasking. Vi må se nærmere på rettens begrunnelse på de forhold der retten frifinner de tiltalte, skriver aktor Asmund Riegels i en tekstmelding til Nettavisen.

Skuespilleren ble pågrepet av politiet i 2005. Under flere razziaer i saken, hvor Imran Saber og en annen mann var tiltalt, ble det funnet verdisaker som smykker, klokker, biler, penger og andre verdigjenstander. Funnene ble gjort på ulike boliger og bankbokser blant annet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.