Gå til sidens hovedinnhold

Skuespiller pågrepet i alvorlig narkosak - risikerer 10 års fengsel

Siktet i stor kokainsak:

Politiet knytter skuespilleren til et tosifret antall kilo kokain, får Nettavisen bekreftet. Tirsdag ble han varetektsfengslet.

Tirsdag ble en skuespiller i 20-årene siktet for grov narkotikaforbrytelse. Torsdag ettermiddag ble han varetektsfengslet i fire uker hvorav to av dem i full isolasjon. Han er også ilagt brev- og besøksforbud.

- Jeg kan bekrefte at en mann i 20-årene er varetektsfengslet, siktet for medvirkning til oppbevaring av en betydelig mengde narkotika. Det dreier seg om et tosifret antall kilo kokain, sier politiadvokat i Oslo politidistrikt Andreas Meeg-Bentzen til Nettavisen.

Øvre strafferamme for grov narkotikalovbrudd er ti års fengsel. Graden av straff avhenger av mengde, type stoff og lovbruddets karakter (for eksempel om det er organisert kriminell virksomhet, som straffes hardere).

- Nekter straffskyld

Nettavisen fikk opplysningene bekreftet torsdag formiddag, men TV 2 meldte saken først.

Les også: Toppblogger frikjent for vold mot mann på fest

Politiet pågrep skuespilleren under en koordinert aksjon tirsdag formiddag. Det ble også utført razzia på hans bolig på en eksklusiv adresse vest i Oslo. En annen person er også siktet i samme sak.

- Min klient erkjenner ikke straffskyld og begjærte seg løslatt i fengslingsmøtet. Vi har tatt betenkningstid på om vi anker avgjørelsen, sier skuespillerens forsvarer Petter Bonde til Nettavisen.

Det er ukjent hvordan den andre siktede i saken stiller seg til skyldspørsmålet.

Skuespilleren i 20-årene har allerede en omfattende straffehistorikk. I august i år ble mannen dømt til ett år og én måneds fengsel for vold og trusler.

Lurte menn i sexfelle

Han skal blant annet ha overfalt en mann på et treningssenter i fjor, og sparket en arrestforsvarer og spyttet en annen i ansiktet.

I 2013 ble han dømt til 373 timer samfunnstraff for å ha truet og fysisk presset minst sju menn for penger i den såkalte sexfelle-saken.

I den saken ble menn lokket til en leilighet av unge kvinner med lovnad om sex. I stedet ble de utsatt for trusler og utpressing. Han unngikk fengsel på grunn av sin lave alder, at han tilstod forholdene og lang saksbehandlingstid.

Etter dommen i 2013 skiftet skuespilleren navn. Mannen har hatt roller i kjente norske filmer, og har ved en rekke anledninger vært omtalt i ulike medier.

Les også: Skuespiller i 20-årene tiltalt for vold

I tillegg til å være kokainsiktet er mannen også siktet for voldtekt og hallikvirksomhet, fra en sak som ble anmeldt for to år siden, ifølge Dagbladet.