Gå til sidens hovedinnhold

Skuespiller tiltalt for hallikvirksomhet

Politiet mener også han har utført grov vold mot en kvinne, og å ha slått til en fotballtrener. Mannen nekter straffskyld.

En skuespiller fra Østlandet i 20-årene er tiltalt for hallikvirksomhet og for å ha vært i besittelse av et bilde som seksualiserer barn.

I tiltalegrunnlaget om hallikvirksomhet heter det:

«I perioden august 2012 til desember 2013 i Oslo opprettet han profil på flere nettsider hvor han søkte etter personer som ville ha sex med XX (kvinne 1, red. anm.), herunder la han ut bilder av henne uten klær og i seksuelle positurer.

Han utstyrte henne med egen telefon til å ha kontakt med kunder og instruerte henne i hvordan og hvor mye hun skulle jobbe. Videre kjørte han henne til og fra kunder og/eller holdt kontakt med henne under oppdrag, og/eller mottok store deler av utbytte fra virksomheten.»

Les også: Skuespiller pågrepet i alvorlig narkosak - risikerer 10 års fengsel

Nekter straffskyld

Ifølge politiet gjorde han det samme mot en annen kvinne (YY) i perioden mai 2015 til september 2015.

XX var i slutten av tenårene i perioden tiltalen gjelder. YY var i slutten av 20-årene.

- Min klient erkjenner ikke straffskyld slik det er beskrevet i tiltalen, sier mannens forsvarer Petter Bonde til Nettavisen.

For tiltaleposten som gjelder det seksualiserte bildet nekter han også straffskyld. Ifølge politiet var han i oktober 2017 i besittelse av minst ett bilde som seksualiserer barn.

- Det er viktig for ham å få poengtert at den fornærmede jenten var over 16 år på tidspunktet. Hun har frivillig og uoppfordret sendt et bilde av seg selv iført undertøy, sier Bonde.

Politiadvokat Kari Kirkhorn ønsker ikke å gi kommentarer i saken på nåværende tidspunkt.

Skuespilleren var også siktet for en voldtekt, men denne saken ble henlagt, får Nettavisen opplyst.

Truet og slo fotballtrener

Mannen er fra før tiltalt for en rekke andre lovbrudd. De nevnte forholdene er tatt med i en tilleggstiltale, som ble tatt ut i begynnelsen av april.

I rettssaken, som er berammet i Oslo tingrett i juni, må han også svare for grov vold mot en kvinne. Ifølge tiltalen førte volden til at hun ble påført hjernerystelse, kul i pannen og mistet håret på et område på hodet som måtte sys.

Kvinnen ble også sykmeldt i over tre måneder på grunn av volden, ifølge tiltalen.

Han må også svare for trusler, der han ifølge politiet skal ha uttrykket at han ville ødelegge og knuse henne, i tillegg til å spre sexvideoer av de to, dersom hun anmeldte ham.

Et annet alvorlig straffbart forhold mannen må svare for er trusler og vold mot en profilert fotballtrener.

Fredag 26. august i fjor høst skal han ha sagt at treneren måtte betale 100.000 kroner innen førstkommende onsdag, hvis ikke ville han slå inn fjeset hans og sønnen, og brekke bein, knuse leiligheten og bilen til treneren.

Ifølge tiltalen slo skuespilleren treneren i ansiktet. Mannen er også tiltalt for en rekke andre forhold.

Fra arkivet: - Frøken Norge-modell lokket menn i sexfelle

Pågrepet i narkosak

I tillegg til de 16 tiltalepunktene, er mannen også fortsatt under etterforskning i en stor narkotikasak. Nettavisen omtalte pågripelsen i november i fjor, i en sak som blant annet dreier seg om et titalls antall kilo kokain.

- Jeg kan bekrefte at en mann i 20-årene er varetektsfengslet, siktet for medvirkning til oppbevaring av en betydelig mengde narkotika. Det dreier seg om et tosifret antall kilo kokain, sa politiadvokat i Oslo politidistrikt Andreas Meeg-Bentzen til Nettavisen i fjor høst.

Øvre strafferamme for det mest alvorlige forholdet i tiltalen, som går på grov vold mot en kvinne, er fem års fengsel. Øvre strafferamme i narkosaken er ti års fengsel.

Skuespilleren er tidligere dømt for flere voldshandlinger, i tillegg til en rekke andre forhold. I 2013 ble han dømt og utpekt som hjernen i den såkalte «sexfelle-saken».

Han truet, mishandlet og presset flere menn for penger etter å ha lokket mennene med lovnader om sex med unge kvinner.

Fordi han tilsto, og det tok lang tid før saken kom opp for retten, slapp han fengselsstraff. Han ble i stedet dømt til 373 timers samfunnsarbeid.

Nettavisen har sendt henvendelser til begge bistandsadvokatene, Kim Gerdts og Trine Rjukan, uten å lykkes med å få en kommentar.

Kommentarer til denne saken