RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skuffelse etter Intel-tall

Sist oppdatert:
Det var skuffelse etter at chipgiganten Intel og Craig Barrett hadde en oppdatering over utviklingen i fjerde kvartal torsdag
Chip-giganten Intel hadde en såkalt midtkvartalsoppdatering torsdag. Etter meldingen var det skuffelse å spore i aksjemarkedet. Intel-aksjen falt i den uoffisielle handelen etter stengning på Wall Street torsdag, noe som smittet over på chip-aksjene i Asia fredag morgen.

Intel-meldingen kom etter børsslutt i USA torsdag.

Skuffelsen i aksjemarkedet var knyttet til at chipselskapet ikke hevet den øvre delen av resultatintervallet i guidingen for fjerdje kvartal. Intel valgte imidlertid å snevre inn guidingintervallet i den nedre enden.

Intel meldte videre at det er ventet sterk etterspørsel etter datamaskiner mot jul.

Samtidig kan markedet ha blitt skuffet over at selskapet vil ta en 600 millioner dollars nedskrivning i en av mobiloperasjonene, etter at denne delen ikke har klart å møte selskapets forventninger.

Nedskrivningen dreier seg om goodwill etter kjøpet av selskapet DSP Communications i 1999 for 1,6 milliarder dollar. DSP lager brikker som brukes i mobilbasestasjoner.

Intel venter nå at omsetningen blir mellom 8,5 milliarder og 8,7 milliarder dollar i fjerde kvartal. I oktober ventet selskapet en omsetning på mellom 8,1 og 8,7 milliarder dollar.

Analytikere venter i snitt at Intel vil levere et overskudd på 29 cent pr. aksje og omsette for 8,53 milliarder dollar i fjerde kvartal. I fjerde kvartal i fjor omsatte Intel for 7,16 milliarder dollar.

Intel meldte videre at selskapet kjerneforretning innen halvleder viser sterk sesongmessig vekst.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere