RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skuffelse for Hydro og DNO på Brontes(Ny)

Sist oppdatert:
Norsk Hydro og DNOs leteboring på Brontes-prospektet viste spor av hydrokarboner, men de viser seg å ikke være produserbare
Det melder Oljedirektoratet mandag ettermiddag.

Boringen av undersøkelsesbrønn 30/11-6, det såkalte Bronte-prospektet ble avsluttet på fredag. Brønnen ligger på produksjonslisensen 272, omkring 135 km ut fra norskekysten rett sør for Bergen. Vanndypet var 103 m.

- Brønnen ble boret for å evaluere et sandsteinsprospekt av jura alder kalt 'Brontes'. Boringen ble avsluttet i bergarter tilhørende Dunlin-formasjonen 3350m under havnivå. Spor av hydrokarboner ble funnet i det forventede reservoarnivået. Forsøk på prøvetaking viste at hydrokarbonene ikke er produserbare, og brønnen ble ikke testet, melder OD.


Boringen ble gjennomført med boreriggen DeepSea Delta tilhørende Odfjell Drilling. Riggen vil fortsette å operere for Norsk Hydro Produksjon AS.

Hydro er operatør på blokken med en eierandel på 50 prosent, mens DNO og Svenska Petroleum Exploration har 25 prosent hver.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere