RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skuffelse fra Exense

Sist oppdatert:
It-selskapet Exense må se tilbake på et svakt kvartal med både stagnerende osmetning og underskudd. Tallene var svakere enn selskapet forventet
Exense omsate i andre kvartal for 17,1 millioenr kroner, som er nærmest eundret fra fjorårets 17 millioenr i andre kvartal.

Resultat før skatt falt imidlertid fra pluss 0,7 millione ri fjor til minus 3,6 millioner i årets andre kvartal.

Styret skriver også i rapporten at både omsetnings- og resultatutviklignen er svakere enn forventet.

Exense nevner flere faktorer som trakk ned i første halvår, blant annet investeringer i egen programvare, økt bemanning og prosjekt forsinkelser.

Dette ga et driftsunderskudd på 3,2 millioner kroner i andre kvartal, ned fra pluss 0,7 millioner i samme periode i 2003.

Selskapet melder om en god ordreinngang på egne produkter, men selskapet konsulentdivisjon sliter med svak etterspørsel og prispress.

Selskapet mener det er grunnlag for en bedring i andre halvår, og viser til en positiv utviling som vil materialisere seg fra samordningen med Idefix som ble kjøpt tidligere i år. Exense er nå markedsleder på leveranser av løsninger til hjelpemiddelsentraler i Sverige.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere