RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skuffelse fra Norske Skog(Ny)

Sist oppdatert:
Første kvartal uten Jan Reinås ved roret skuffer Norske Skog. 2004 blir et svakt år for konsernet
Avispapirkonsernet fikk et resultat før skatt på minus 143 millioner kroner i første kvartal, mens det var ventet minus 25 millioenr kroner. Konsernet kan ikke skjule seg bak valutaforhold, for den underliggende driften er også klart svakere enn ventet.

Tross en økning i driftsinntektene som endte på 6.075 millioner kroner, så endte driftsresultat på kun 267 millioner kroner, 80 millioner lavere enn hva analytikerne hadde ventet, ifølge TDN Finans.

Norsk Skog skriver i rapporten at 2004 vil bli et svak år for selskapet.

- Det kan, i likhet med tidligere år, ventes en sesongmessig oppgang i leveransene i Europa i 2. kvartal. I Australasia ser det ut til at de høye volumene kan fortsette, og i Sør-Amerika og noen asiatiske markeder er det også en positiv volumutvikling, skriver Norske Skog.

Makroforhold og et sterkere massemarked indikerer oppgang også i andre regioner, men dette forventes ikke å få vesentlig betydning for Norske Skog før neste år.

Konsernet opprettholder målsetningen om å nå 2 milliarder kroner i resultatforbedring i løpet av 2004 i forhold til 2002.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere