RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skuffende fisketur

Sist oppdatert:
Fiskesimulatorer er kanskje mest for spesielt interesserte. Etter en lang fisketur hjemme i stua ble vi ikke overbevist.

Capcoms nye fiskespill ”Pro Cast” inneholder alle elementene man kan forvente av en ordentlig fisketur. Du kan fiske på flere forskjellige steder som alle byr på forskjellige naturopplevelser, ulike værforhold, dybdeforhold osv. Du har også et fiskeskrin der du kan velge kroker med ulike egenskaper.

To spillmoduser
Når spillet starter velger du hvordan fiskeren din skal se ut. Deretter kan du velge mellom en arcade-modus og en simulator-modus. Velger du arcade må du konkurrere mot andre fiskere, og målet er å få mest fisk i løpet av en gitt tid. Blir du blant de ti beste går du videre til neste brett. Velger du simulator-modusen kan du delta i turneringer eller bare reise rundt og fiske der du ønsker.

Etter hvert som du spiller får du poeng etter hvor mye fisk du får og hvor bra du gjør det i ulike turneringer. Disse poengene kan du bruke til å kjøpe nytt og bedre utstyr.

Kreativitet?
Spillet er uhyre enkelt å kontrollere, og det er nok derfor du ikke får noen særlig opplæring i hvordan du skal spille. Nettopp det at spillet er så enkelt er en av grunnene til at vi ikke ble overbevist. Etter noen timer med fiske er du enkelt og greit lei hele greia.

Etter hvert innser du nemlig at det ikke dukker opp så mye nytt. Det eneste som er avgjørende er hvor store fiskene du får er, noe av spenningen i slike spill er vanligvis å kunne prøve seg på ulike fiskeslag og se på statistikken sin hvilke fisker man har klart å fange, hvor store de er osv.

Lite realistisk
Selve fiskeopplevelsen er heller ikke enorm. Du kan kaste på ulike måter og hvert kast har sine fordeler og ulemper. Når du drar inn snøret er det om å gjøre å variere hastigheten slik at kroken blir mest mulig attraktiv for fisken.

Når du endelig får på en fisk er det nesten umulig å miste den. En indikator viser hvor mye snøret ditt tåler, og med mindre du strammer snøret for hard slik at det ryker er det nesten umulig å miste fisken. Dermed forsvinner enda mer av spenningen.

Ensporet musikk
Selve grafikken er ikke all verdens. Som i de fleste Xbox-spill er det selvsagt noe å glede seg over, men både menyer og grafikken i selve spillet har mye å gå på. Alt blir litt for statisk i forhold til hva man kan forvente av dagens spill

Capcom kunne nok også reddet noe av æren dersom de hadde laget litt mer spennende animasjoner. Alle fiskene ser nesten helt like ut, og når de biter kommer nøyaktig den samme animasjonen hver gang. Spennende i begynnelsen men drepende kjedelig i lengden. I tillegg ødelegges spillopplevelsen delvis av en drepende monoton bakgrunnsmusikk. Ingen hadde klaget over litt mer naturtro lyder.

Konklusjon
Det er nesten umulig å lage underholdning ut av et fiskespill. De som spiller disse spillene er nok i de fleste tilfeller interessert i fiske. ”Pro Cast” er gøy den første timen, men mangelen på variasjon i spillet fører til at man raskt går lei. Det finnes mange spill som bør stå foran ”Pro Cast” på høstens ønskeliste.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere