RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skuffende fra aluminiumsgigant(Ny)

Sist oppdatert:
Alcoa har lagt frem et resultat pr. aksje på 16 cent for fjerde kvartal eksklusive ekstraordinær poster. Det var ventet pluss 25 cent
Nytt: Mer detaljer, og Norsk Hydro-kursens utvikling

Resultatet var en klar skuffelse fra verdens største aluminiumskonsern.

Konsernsjef Alain Belda uttaler i en pressemelding at svakheten i det globale markedet har vart lengre enn ventet.

Konsernet viser til at de realiserte prisene på aluminium og alumina har vært signifikant svakere enn ventet, mens de viktige markedene fortsatt er preget av svakhet.

Det ordinære resultatet, inkludert alle ekstraordinære poster og restruktureringskostnader, endte på minus 223 millioner dollar i fjerde kvartal.

Rensket for ekstraordinære forhold og restruktureringskostnader endte resultatet på pluss 133 millioner dollar, eller 16 cent pr. aksje. Tallet inkluderer ulike engangsbelastninger etter skatt tilsvarende 5 cent pr. aksje, men også en lagergevinst på et tilsvarende beløp. Dermed havnet resultatet under konsensus som lå på pluss 25 cent før ekstraordinære poster.

Konsernet melder om nye kutt som skal gjennomføres i 2003, og det vil få konsekvenser for inntil 8.000 ansatte.

Alcoa varsler også i meldingen om nye salg av enheter som ikke tilfredstiller konsernets nye avkastnings- og vekstkrav. Kravene er at veksten skal være større en BNP-veksten, og at avkastningen skal være overlegen i sektorer hvor konsernet har konkurransemessige fordeler. Totalt planlegges det salg av enheter med en samlet omsetning på 1,3 milliarder dollar i 2002.

Konsernet omsatte i fjerde kvartal 5,06 milliarder dollar, mot 5,10 milliarder i samme periode i 2001.

Norsk Hydro har falt noe etter at resultatet ble kjent, aksjen var ned 1 prosent til 307 kroner. Alcoa falt 8,6 prosent ved åpning på New York-børsen i ettermiddag. Selskapet er et av de tredve selskapene som inngår i Dow Jones Industrial Average.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere