RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skuffende fra DNO

Sist oppdatert:
Oljeselskapet klarer ikke innfri forventningene og leverer svakere enn hva analytikerne ventet.
DNO skuffer med sitt resultat for tredje kvartal. Driftsinntektene ble på 283,7 millioner kroner en bedring fra 229,5 millioner kroner i tredje kvartal i fjor. Driftsresultatet endte på 88,2 millioner kroner mot 37,7 millioner kroner.

Dette er langt svakere enn hva analytikerne hadde ventet på forhånd. Ifølge en sammenstilling innhentet av SME Direkt på vegne av TDN Finans, ventet analytikerne at DNO skulle legge frem driftsinntekter på 350 millioner kroner og et driftsresultat på 148 millioner kroner.

Konsernsjef Helge Eide kunne legge frem et resultat før skatt på 82,2 millioner kroner, og selv om dette er en forbedring fra 43,2 millioner kroner, er det langt svakere enn det markedet hadde ventet. Analytikerne ventet et resultat før skatt på 135 millioner kroner.

Nettoresultatet endte på 46,4 millioner kroner, en klar bedring fra 0,8 millioner kroner, men også det svakere enn de 84 millioner kronene analytikerne hadde ventet.

Den daglige produksjonen i tredje kvartal ble på 13.978 fat oljeekvivalenter mot 14.672 fat oljeekvivalenter i samme periode året før.

I oktober var den daglige oljeproduksjonen på 14.602 fat.

DNO venter at den gjennomsnittlige produksjonen vil ligge på 15.000 fat oljeekvivalenter om dagen i 2006. Selskapets påviste og trolige reserver var ved utgangen av tredje kvartal på 137,6 millioner fat oljeekvivalenter.

- Med tanke på vår økte letestrategi er vi fornøyd med det operasjonelle og finansielle resultatet i tredje kvartal. Vi har nådd viktige milepæl i leteprogrammet, og selskapet er godt posisjonert for å fortsatt skape verdier gjennom byggingen av reserver til en lav kostnad, skriver konsernsjef Helge Eide i resultatpresentasjonen.

- Vi venter fortsatt høy boreaktivitet for resten av 2006 og gjennom 2007, noe som gir en sterk basis for videre utvikling av DNO, skriver Eide i presentasjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere