RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skuffende fra DSND(Ny)

Sist oppdatert:
DSND Subsea har ikke klart å snu skuta ennå, og fikk en kraftig resultatforverring i fjerde kvartal, blant annet fra nye nedskrivninger på skipene
Oljeservicekonsernet fikk et underskudd på 5,2 millioner, etter nedskrivninger på 4,5 millioner dollar i flåten. I samme periode i fjor var underskuddet på 4,2 millioner dollar før skatt, mens selskapet i tredje kvartal gikk med et overskudd på 2,3 millioner dollar.

DSND guidet på et fall i resultat i fjerde kvartal på grunn av sesongmessige forhold.

Omsetningen endte på 9,1 millioner dollar, og er ikke sammenlignbar med fjoråret på grunn av at fusjonen som skapte Subsea 7 først fant sted i mai 2002. Men den er halvert fra tredje kvartal, da driftsinntektene var på 18,8 millioner dollar.

DSND Subsea eier 50 prosent av subsea-konsernet Subsea 7, mens amerikanske Halliburton eier den andre halvdelen.

Subsea 7 fikk et underskudd for skatt på 2,3 millioner dollar i fjerde kvartal, etter en omsetning på 172,5 millioner dollar. Det inkluderer salgsgevinster på 3,7 millioner dollar.

DSDND ser en sesongmessig svekkelse i første kvartal, men tror på bedring i undervannsmarkedet på mellomlang sikt.

Subsea 7 hadde ved utgangen av 20002 en ordrebok på 807 millioner dollar. Ordreboken sto ved utgangen av tredje kvartal på 750 millioner dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere