RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skuffende fra EDB

Selskapet er også tilbakeholdne med tanke på utsiktene.

EDB Business Partner fikk i fjerde kvartal et resultat før skatt 2009 på 74 millioner kroner mot 71 millioner kroner i samme kvartal året før.

Driftsresultatet ble på 117 millioner kroner mot 135 millioner kroner i fjerde kvartal 2008. Driftsresultat før amortisering (EBITA) ble på 168 millioner kroner i fjerde kvartal mot 193 millioner kroner.

Driftsinntektene falt til 1.917 millioner kroner fra 2.145 millioner kroner i fjerde kvartal 2008.

- 2009 ble ett av de mest krevende årene i IT-tjenestemarkedet noensinne. Vi har som resten av bransjen opplevd fall i etterspørselen men EDBs forbedringsprogram har bidratt til at vi har opprettholdt en tilfredsstillende lønnsomhet. På tross av et vanskelig marked har kundene vist oss stor tillit, noe som har bidratt til at vi har en rekordhøy ordreinngang på 8,6 milliarder, kommenterer konstituert konserndirektør John-Arne Haugerud.

Endre Rangnes sa på nyåret opp sin stilling som konsernsjef etter å ha sittet nær syv år i sjefstolen i EDB Business Partner. Rangnes blir konsernsjef i inkassobyrået Lindorff

Selskapet er også forsiktig med sitt syn på utsiktene. Aksjemarkedet svarer med å sende kursen ned 2,16 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere