RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skuffende fra Intel

Sist oppdatert:
Intel overgikk estimatene for resultat i andre kvartal, men skuffet på omsetning og utsiktene for tredje kvartal.
Intel leverte det største resultatfallet på mer enn 4 år i går etter selskapet mistet markedsandeler til Advanced Micro Devices.

Det toneangivende selskapet leverte kvartalsresultat etter børsslutt på Wall Street i går. Selskapet rapporterte salgsinntekter for andre kvartal på 8 milliarder dollar. Det er en nedgang på 13 prosent sammenliknet med samme periode i fjor.

Resultatet for perioden kom på 885 millioner dollar, eller 15 cents per aksje. En nedgang på 57 prosent fra 2,04 milliarder dollar, eller 33 cents per aksje i andre kvartal 2005.

Resultat og omsetning er selskapets svakeste på kvartalsbasis siden 2004.

I følge en sammenstilling av Thomson Financial hadde analytikerene på Wall Street ventet at Intel skulle vise til salgsinntekter i perioden på 8,3 milliarder dollar, og et resultat per aksje på 13 cents.

Intel skuffet markedet med fremtidsutsiktene for tredje kvartal. Selskapet melder i rapporten at salgsinntektene vil falle til mellom 8,3 milliarder dollar og 8,9 milliarder dollar, mens det i følge Thomson Financial var ventet et salg i tredje kvartal på 9,04 milliarder dollar.

Videre i rapporten meldes det om at bruttomarginen i tredje kvartal ventes å ligge på rundt 49 prosen, mens bruttomarginen i andre kvartal var 52,1 prosent.

Intel-aksjen falt 1,51 prosent til 18,21 dollar i den utvidede handelen på Wall Street i går kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere