RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skuffende fra PGS

Sist oppdatert:
PGS-styreleder Jens Ulltveit-Moe innfrir ikke med kvartalstallene til seismikkelskapet Petroleum Geo-Services, som uventet viser underskudd i andre kvartal
Petroleum Geo-Services fikk et resultat før skatt på minus 9,6 millioner dollar mot minus 30,3 i fjor.

På forhånd var det ventet pluss 19 millioner, ifølge en rundspørring gjort av TDN Finans. Fjoråret var preget av ekstraordinære negative poster.

Driftsinntektene ble 279 millioner, mot 295 i fjor. Her var det ventet 264 millioner.

Driftsresultatet gikk fra 10,4 til 21,0 millioner dollar, mens det var ventet 45 millioner.

Driftsresultat før avskrivninger og ekstraordinære poster (EBITDA) ble 100,6 millioner, mot 124,8 i fjor. Her var det ventet 109 millioner, etter at selskapet i forbindelse med førstekvartalsrapporten sa at tallet ville bli lavere fordi andre kvartal i fjor var ekstraordinært godt.

- Et blandet kvartal. Vi klarte helt klart ikke våre mål for omsetning og kontantstrøm. Et underskudd på bunnlinjen er ikke akseptabelt, selv om kontraktsmarkedet for geofysikk var svakt og det var uvanlig mange driftsforstyrrelser, sier konsernsjef Svein Rennemo, som likevel viser til sterke "late sales" av multiklientseismikk og suksess for produksjonsvirksoheten Pertra som positive momenter.

Det vises til hard priskonkurranse for kontraktsoppdrag i begynnelsen av andre kvartal, men her ventes bedring inn i andre halvår.

Selskapet opprettholder sin tidligere prognose for kontantstrøm for hele 2004.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere