Gå til sidens hovedinnhold

– Skuffende lite søppel

Strålende solskinn, varmt vær og godt selskap. Bydelsrusken 2 og Rusmiddeletatens årlige ryddeaksjon hadde gode arbeidsforhold torsdag.

ALEXANDER KIELLANDS PLASS: – Det har gått veldig greit, men det var veldig lite søppel, sier Gabrielle Gaupera.

Gabrielle har jobbet i Bydelsrusken 2 siden september i fjor og var med på Rusken og Rusmiddeletatens årlige aksjon for første gang.

Men på tross av skuffende lite søppel tror hun ikke Oslos borgere har fått bedre søppelmoral.

– Nei, jeg tror ikke det altså. Og det sier jeg som borger av denne byen. Jeg ser jo hvordan det ser ut rundt omkring mange ganger. Dessuten har det jo blitt fjernet flere søppelbøtter. Her oppe var det noen store søppelbøtter før, men de er borte nå, sier hun.

Godt humør

Med seg på laget hadde Gabrielle fått Omar og Oumar.

– Vi hadde en god team-sjef, smiler Omar og ser på Gabrielle, som parerer.

– Jeg var litt nervøs, for jeg trodde jeg skulle lede horder vet du, men når man får selskap av disse to er det jo ikke noe problem. Vi koste oss vi, lite søppel, deilig vær og godt selskap – det er ikke så ille da, strålte Gabrielle og la til:

– Du kan jo tenke deg selv; når man er i så godt humør etter å ha plukka søppel, da er det ikke så ille.

Håper på flasker

Aksjonen ble arrangert for syvende gang i år, og selv om det var litt færre deltakere i år enn i fjor, var Bydelsrusken 2 godt fornøyd med innsatsen.

– Det har gått veldig greit. Det har vært rundt åtti stykker som har plukket søppel i dag. Det er litt færre enn i fjor, men jeg tror kanskje det er fordi en del er ute på øyene i finværet, sier seksjonsleder, Flemming Løstegaard Hagen.

Men i følge gjengen som var ute og plukket søppel var det i grunnen greit.

– Det var jo så lite å plukke. Jeg hadde håpet jeg skulle finne masse flasker som jeg kunne pante og tjene litt penger i samme slengen, men jeg fant bare et par stykker, smiler Omar.

– Så du er nesten litt skuffet?

– Ha ha, ja! Men bare bittelitt skuffet altså, jeg liker den jobben vi har gjort, og jeg skulle ønske vi kunne gjøre det oftere, smiler han.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien