Stortingsrepresentant Akhtar Chaudhry (SV) reagerer sterkt på at stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen støtter til FpU-lederen i Troms som forlot en fotballpub tirsdag kveld på grunn av at stedets gjester besto av et høyt antall utlendinger.

- Det fremstår litt komisk og dumt når han (Amundsen, journ. anm) kommenterer saken slik han gjør. Og det får man igjen til å lure på hva det er Frp egentlig mener i forhold til de som kommer til landet vårt, sier Chaudhry til Nordlys.

- Først vil de ha innvandrere godt integrert, men hvis man skal se på hva Amundsen sier nå, så er det altså ikke ønskelig lengre? undres han.

- Ville gjort nøyaktig det samme
Leder av Troms FpU og innehaver av åttendeplass på Troms Frps stortingsliste, Kristian Eilertsen (18) fra Harstad, meldte selv på Twitter hvorfor han forlot puben.

«Hele asylmottaket okkuperer Metzo i Harstad når det er fotballkamp. Å føle seg som innvandrer i eget land er ikke artig!», skrev politikeren tirsdag kveld.

Les saken: Fpu-leder forlot fotballpub fordi det var for mange utlendinger

Reaksjonene lot ikke vente på seg, men onsdag fikk ungdomspolitikeren støtte fra Frps Per-Willy Amundsen.

Frp-toppen karakteriserte det som en ikke-sak, og uttrykte forståelse for Eilertsens beslutning.

- Jeg ville nok gjort nøyaktig det samme, sier Amundsen til Nordlys.

- Og det tror jeg gjelder et flertall av landets befolkning. Jeg støtter han 100 prosent, fortsatte han.

Les saken: - Jeg ville gjort akkurat det samme

- Bevisst provokasjon
Chaudhry at han oppfatter utspillet til Amundsen som en bevisst provokasjon.

- Det blir jeg meget skuffet over. Slik jeg ser det, er det i utgangspunktet gledelig at innvandrere og asylsøkere oppsøker fotballkamper. Det er med på å skape integrering. Og hvorfor går man på fotballkamper, for ikke å gi uttrykk for sine følelser for laget sitt? Ved å heie, klappe for og støtte laget oppnår man fellesskap, sier Chaudhrey retorisk.

Amundsen på sin side, fnyser litt av Chaudhrys reaksjoner.

- Frp har hele tiden kjempet for en fornuftig integreringspolitikk, og en streng innvandringspolitikk. Jeg tror Chaudhry her bommer kraftig i sin kritikk. Jeg tror ikke det skal være ansvaret til to unge mennesker som vil se på fotballkamp å bedrive integreringspolitikk. Uansett, så har ikke denne saken noe med integrering å gjøre. Her handler det om asylsøkere, ikke innvandrere, og disse skal man ikke integrere, sier Amundsen, og utdyper:

- Det virker som om man her prøver å gjøre denne saken større enn det den er. I bunn og grunn omhandler det at to unge mennesker ikke følte seg vel omgitt av høylydt prat fra en større gruppe asylsøkere på et utested. Jeg hadde følt det samme ubehaget som dem. Og at de oppfattet situasjonen som ubehagelig handler ikke om rasisme. Det gjør det heller ikke at man snakker om det på sosiale media i etterkant.

Trekker anmeldelse?
Amundsen viser videre til sine tidligere uttalelser i forbindelse med at Ungdom mot Rasisme varslet at de skulle politianmelde Amundsen for støtten uttrykte til FPU-lederen i Troms, Kristian Eilertsen.

- De (Ungdom mot Rasisme, journ. anm.) har ikke forstått hva ytringsfrihet er. Nå har de da også sendt ut en pressemelding der de har spesifisert at de bare vurderer å anmelde saken, så da virker det som om de har trekt denne anmeldelsen og forstått uklokskapen i det de driver med, sier Amundsen.

Les flere saker hos Nordlys