RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skuffende ordreinngang i Nera

Sist oppdatert:
En svært skuffende ordreinngang i tredje kvartal gjør at Nera-sjef Bjørn Ove Skjeie varsler lavere omsetning i år enn i fjor, noe som er en nedjustering fra tidligere guiding
Les også: Nera-analytikere venter på ordrene

Nera fikk et resultat før skatt på minus 20,8 millioner kroner i tredje kvartal, etter restruktureringskostnader, mot minus 33,2 millioner samme kvartal i fjor. På forhånd ventet analytikerne minus 35 millioner kroner, ifølge Reuters.

Driftseinntektene økte fra 500,5 til 509,2 millioner kroner. Her var det ventet 562 millioner.

Driftsresultat før restruktureringskostnader ble pluss 9,0 millioner kroner, mot minus 38,9 samme kvartal i fjor. Her ventet analytikerne pluss 16, ifølge Reuters.

Det advares imidlertid om at en svakere ordreinngang enn forventet i tredje kvartal gjør at selskapets ledelse legger til grunn at forretningsvolumet for 2003 blir lavere enn i 2002, men
selskapet fastholder målet om et positivt resultat fra driften i løpet av året.

I juli sa selskapet at det lå an til at forretningsvolumet i 2003 ville bli på linje med 2002.

Svake ordrer

Ordreinngangen for Nera-gruppen var 407 millioner kroner i tredje kvartal, mot 546 i fjorårets tredje kvartal.

Inngangen var langt under forventningen, som lå på 562 millioner kroner, ifølge rundspørringen til Reuters.

- Ordreinngangen er lavere enn tidligere kvartaler for alle forretningsområder, men mest markant er nedgangen i ordreinngang dette kvartalet for Satellittkommunikasjon, heter det.

Ordreinngangen i den viktigste virksomheten, Transmisjonsnett, var i tredje kvartal på 236 milioner kroner, mot 338 i tilsvarende periode i fjor, og 368 i andre kvartal i år.

Når det gjelder ordreinngangen i transmisjonsvirksomheten vises det til kontraktsinngåelse på en rekke prosjekter er blitt forskjøvet i tid.

- Nera er imidlertid av den oppfatning at det ikke har skjedd vesentlige endringer i transmisjonsmarkedet i perioden, heter det.

Markedsforholdene tilsier at Neras transmisjonsvirksomhet bør kunne oppnå en ordreinngang på over 300 millioner kroner pr. kvartal de kommende kvartaler, opplyses det.

Nera selv trekker også frem at det har vært en markant driftsforbedring innen Transmisjonsnett.

Ser bedring neste år

- Utviklingen for Nera i tredje kvartal har vært blandet. På den positive siden kan vi notere en markert forbedring i driften, spesielt innen Transmisjonsnett, mens vi på den annen side må konstatere at ordreinngangen har vært svakere enn forventet, sier konsernsjef Bjørn Ove Skjeie.

- En positiv underliggende markedsutvikling og et økende antall prospekter i markedet gjør at vi tror på en fortsatt bedring for Nera neste år, sier Skjeie.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere