RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skuffende Singstar-pop

Sist oppdatert:
«Singstar Pop Hits» er ingen hit.

Sonys serie med syngespill har solgt godt i Norge og nå har versjonen som rasker sammen pop hits fra de siste årene kommet ut. Her er det bare å rydde plass foran tv’en, for her blir det sang i stua!

Låtene som har blitt tatt med i «Singstar Pop Hits» spenner fra slutten av 90-tallet og frem til i fjor, og det er mange skandinaviske låter med, inkludert norske Maria Menas ”You’re the Only One”. Alle sporene ligger, som tittelen sier, trygt innenfor pop-sjangeren, men er greit varierte og går fra country & western-pop til pop-dance. «Pop Hits» byr på ting selv dem som har tilbrakt de siste fem årene som eneboer i villmarka har hørt, som Britney Spears sin ”Baby One More Time”.

Her er sanger som er rolige og lette å synge, og andre som er raske og vanskelige.

Bra variasjon

Det er også bra variasjon i toneleie, fra pop-tenor til disco-falsett, og det trengs for dette er ikke karaoke hvor tonen kan justeres opp eller ned for å passe til sangeren. Her må du følge med utøveren i musikkvideoen som durer i bakgrunnen mens du synger. Spillet inkluderer også noen kreative medleyer - og for dem som ikke tør å synge hele sanger, eller ikke kan vente, finnes det greie kortversjoner av nesten alle sangene. Dermed har alle muligheten til å finne noe de kan eller har lyst til å synge.

«Singstar Pop Hits» klarer å skape sangmoro i enspillerdelen, hovedsaklig på grunn av variasjonen i popsangene, men det er selvsagt i flerspillerdelen som syngespillet gjør det aller best. Her kan du synge med eller mot opptil åtte venner i tre ulike typer konkurranser, inkludert en turnering med mange forskjellige typer tevlinger. Og om du ønsker det kan du sette sammen din egen turnering.

Lav holdbarhet

Spillet registrerer fint tonene du synger, men føles tregt på starten av verslinjer, som om markøren som viser hvor i sangen du er holder et litt for lavt tempo. I tillegg virker det som en del av låtene har blitt tatt med bare for å svelle ut listen over musikkspor. Enda flere store hits burde ha blitt inkludert for at denne samlingen skulle blitt essensiell.

Det er også grenser for hvor ofte du kommer til å ta dette spillet frem, utenom i festlig lag, så holdbarheten er langt fra den beste, og ordet ”nyskapning” kan ikke brukes her. Eier du allerede et musikkspill, har du sett dette før, og med mindre du bare må ha et syngespill akkurat nå, finnes det ikke enormt mange grunner til å kjøpe Singstar Pop Hits.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere