Skuffende Sony-show

Det første møtet med PS3 levde ikke opp til forventningene.

09.05.06 10:09

LOS ANGELES (Spillmagasinet): Natt til tirsdag norsk tid holdt Sony hoff i filmstudioet sitt i Los Angeles.

Hovedattraksjonen var spillmaskinen Playstation 3, og en rekke av de kommende spillene til konsollen ble demonstert.

Dessverre var det bare én tittel som virkelig imponerte, skytespillet Resistance: Fall of Man. Det så ut til å kombinere heftige spesialeffekter, nydelige miljøer og fantastiske fiender, og alt kjørte på en maskin som stod rett foran meg.

Men det var likevel ikke i nærheten av å matche den grafikken vi ble lovet på E3-messen i fjor, og verre var det med resten av spillene. De er ikke stygge, men ingen gjør så du tar Sony sine påstander om at PS3 er den kraftigste spillmaskinen på alvor.

For Heavenly Sword, Genji 2, Formula One 06 og de andre spillene så mer eller mindre ut som de kunne kjørt på en Xbox 360. En maskin som er 2000 kroner billigere og ute nå.

Heldigvis var det noen lyspunkter. Online-tjenesten er gratis og den vil forsøke å legge mye mer vekt på og skape et nettsamfunn enn Xbox Live.

Men kveldens ubestridte stjerne var den nye kontrollen. Det å fly et fly eller kjøre en bil ved og bevege kontrollen, og ikke flytte på noen spaker, høres og ser kjempegøy ut. Spørsmålet er hvordan den er målt opp mot Wii-kontrollen.

Det er altfor tidlig å mene noe konkret om maskinen og spillene, men etter kveldens presentasjon er det i hvert fall en ting som er sikkert. Sony må jobbe hardt for å rettferdiggjøre den heftige prislappen og den lange ventetiden.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag