RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skuffende vekst i Norge

Sist oppdatert:
Bedringen i den norske økonomien var tregere enn antatt.

Bruttonasjonalprodukt for fastlandsøkonomien vokste med 0,3 prosent i fjerde kvartal sammenlignet med tredje kvartal. Dette bekrefter tendensen om at den norske økonomien ikke har blitt helt upåvirket av den internasjonale tilbakegangen.

Økonomene ventet på forhånd at BNP-veksten for fastlands-Norge ville ligge på 0,8 prosent i fjerde kvartal.

Det totale bruttonasjonalproduktet steg med 0,5 prosent i fjerde kvartal. For hele året sett under ett gikk BNP for både Norge og Fastlands-Norge ned med 1,5 prosent.

- Etterspørselsnedgang i både inn- og utland trakk aktiviteten ned i mange næringer. Eksportrettet industri og varehandel bidro sterkt til nedgangen i begynnelsen av året, mens forretningsmessig tjenesteyting trakk mest ned i andre halvdel av 2009. Økt aktivitet i offentlig forvaltning gjennom hele fjoråret dempet nedgangen i norsk økonomi, skriver Statistisk sentralbyrå.

Det har også kommet ny informasjon som krever at BNP for de foregående kvartalene blir revidert. BNP for Fastlands-Norge er revidert ned med 0,1 prosentpoeng både i andre og tredje kvartal. Den totale BNP er revidert ned med 0,1 prosentpoeng i andre kvartal og 0,3 prosentpoeng i tredje kvartal. Det er ikke gjort endringer for første kvartal.

Sesongjustert er BNP for Fastlands-Norge nedrevidert med 0,2 prosentpoeng i andre kvartal og tredje kvartal, og for hele Norge er BNP revidert ned med 0,3 prosentpoeng i andre kvartal og 0,4 prosentpoeng i tredje kvartal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere