RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skuffende VM får giganter til å skjelve

Sist oppdatert:
Verdens nest største produsent av LCD-skjermer rapporterer et rekordtap for andre kvartal. Skuffende salg av flatskjermer i forbindelse med Fotball VM får skylden.
LG.Phillips LCD, verdens nest største produsent av LCD-skjermer, melder i dag om et rekordstort tap i andre kvartal. Grunnen ligger i et skuffende salg av flatskjermer før og under Fotball VM i Tyskland.

Produsentene av flatskjermer hadde på forhånd ventet at Fotball VM skulle øke etterspørselen etter nye TV-er drastisk. Det førte til en overproduksjon av flatskjermer og fallende priser.

Resultat for andre kvartal ble på et tap på 2,1 milliarder kroner, mot en gevinst på 275 millioner kroner i samme periode året før. Driftsinntektene steg 0,3 prosent til 15,5 milliarder kroner fra andre kvartal i fjor.

LG Phillips var ventet å levere et tap på driften på 2,2 milliarder kroner, og et tap for kvartalet på 1,85 milliarder kroner viser et mediananslag blant 14 analytikere Bloomberg hadde vært i kontakt med.

LG Phillips var førstemann ut til å levere resultat for andre kvartal blant produsentene av flatskjermer. Nestemann er Samsung Electronics, verdens største målt i markedsandel, som rapporterer på fredag denne uken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere