RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skuffet over atomsamtaler med Iran

Sist oppdatert:
Atomsamtalene med Iran ble avbrutt i helgen fordi det ble stilt en rekke betingelser.

Atomsamtalene med Iran ble gjenopptatt i desember måned etter å ha ligget dødt i 14 måneder.

Derfor var det en stor skuffelse for Vesten da iranske forhandlere møtte opp til samtalene med en rekke betingelser.

Dette førte til at samtalene ble avbrutt etter 48 timer. Det var EUs utenriksminister Baroness Ashton som ledet forhandlingene i Istanbul på vegne av en rekke vestlige land, deriblant USA, Russland, Kina og Storbritannia.

Ashton opplyste at det ikke ble avtalt noen ny dato for forhandlinger, men presiserte at dørene fortsatt var åpne for Iran, melder BBC.

Ett av kravene til den vestlige delegasjonen var at Iran skulle sende uranet sitt til utlandet for å bli anriket. Hensikten er at de vestlige landene kan forsikre seg om at uranet ikke blir høyanriket, slik at det ikke kan brukes til kjernevåpen.

Men Irans sjefforhandler krevde at Iran måtte få lov til å fortsette med anrikingen av uran. Vesten hevder Iran i virkeligheten forsøker å utvikle atomvåpen, noe iranerne selv avviser.

- Vi har fortsatt tro på at det finnes en diplomatisk løsning, sier en anonym amerikansk tjenestemann til nyhetsbyrået AP.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere