RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skuffet over SAS

Sist oppdatert:
DnB Markets er skuffet over de siste trafikktalene fra SAS. Meglerhuset beholder likevel anbefalingen i etterkant av tallene
Meglerhuset DnB Markets er skuffet over de siste trafikk-tallene fra flyselskapet SAS.

- Trafikktallene for august viste en positiv utvikling sammenlignet med samme periode i fjor. Markedet er likevel fremdeles svakt, og SAS sliter med dårlig utvikling i Skandinavia. Yielden (billettpris/kilometer reist) var 14 prosent svakere enn i august 2002. Tallene var noe under det vi hadde ventet, men vi endrer ikke våre estimater og opprettholder en akkumuler-anbefaling, skriver DnB Markets i dagen morgenrapport.

iMarkedet skrev mandag at SAS økte antallet gjennomførte passasjerkilometer med 1,2 prosent i august sammelignet med samme periode i fjor for hele gruppen, mens kapasitetsutnyttelsen, eller kabinfaktoren, økte med 0,3 prosentpoeng til 69,9 prosent.

Totalt antall passasjerer falt fra 3 millioner i august i fjor til 2,8 millioner i år.

- Trafikkutviklingen i august indikerer økt trafikk og kabinfaktor men økt press på passasjeravkastningen, skriver SAS i en kommentar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere