Skuffet over Skaperen-dommerne

Jarle Veland.

Jarle Veland. Foto: TV 2

- Idar Vollvik og de to damene hadde ikke den fagkunnskapen de trengte. Det ble litt for mye show, sier Skaperen-deltaker Jarle Veland.

15.05.06 13:56

Med sitt varslingssystem for fotgjengerovergang uten trafikklys kom Veland kom blant de 18 beste av de 1300 prosjektene i TV 2-programmet «Skaperen». Nå mener han at flere av de beste ideene ble ofret tidlig i konkurransen fordi dommerpanelet ikke hadde nok kompetanse.

- Tror alle sammen var skuffet over fagligheten og fagkunnskapen til dommerne. De kunne gjort mer forsøk på å sette seg skikkelig inn tingene vi holdt på med, sier Veland til iBergen.no.

Syter ikke
Men det er ikke for å syte over at han selv røk ut av konkurransen at han nå kommer med en bredside.

- Jeg er veldig fornøyd. Har fått mange gode venner og ikke minst fått et stort nettverk etter konkurransen. Dessuten fikk jeg et enormt puff fra konkurransen, sier Veland til iBergen.no.

- Vi mener vi hadde en kompetent fagjury og at vi la opp et løp gjenom programmet der dommerne fikk god nok informasjon om hvert prosjekt til å ta en kvalifisert avgjørelse, sier pressetalsmann for «Skaperen» Roy Hilmar Svendsen til iBergen.no.

Svendsen sier likevel at han tar Velands kritikk til etterretning.

- Vi noterer selvfølgelg det Veland sier og tar det med i vurderingen om det skulle bli aktuelt å lage en sesong til. Ellers ønsker jeg selvsagt Veland all hell og lykke videre.

Teststasjoner snart på plass
I disse dager jobber presten fra Fyllingsdalen hektisk med å få på plass de to første teststasjonene for oppfinnelsen sin.

- Det har vært en ganske intens periode med mye jobbing, men nå ser det ut til at vi får til to teststasjoner - kanskje før sommeren. En skal plasseres på Nordfjordeid og en på Vallaheiane, sier Veland.

Verdens fremste er med
Veland har alt ordnet seg avtaler med Vegvesenet og Vegdirektoratet, men kanskje enda viktigere; han har fått med seg en skikkelig ekspert på finelektronikk - Kristian Eckhoff fra Nesttun. Han har de siste årene utviklet måleinstrumenter for strømmåling i oljebransjen og ligger langt fremme på sitt felt.

- Den type elektronikk han holder på med minner mer om kunstnerisk virksomhet enn rent håndverk. Han er helt i toppen i verdenssammenheng på elektronikk, slik jeg ser det, skryter Veland.

- Og han har du fått med på lasset?
- Ja, det er en venn fra gammelt av. Det er han som gjør meg så sikker på at vi får til dette. For denne elektronikken er langt utenfor min forstand.

- Og hva skal du gjøre videre nå?
Nå blir det som sagt å finpusse før vi skal ha opp de to teststasjonene. Så er et firma på trappene, og vi er langt på vei mot en forretningsplan for å si det slik. Dette kan fort bli internasjonalt, sier Jarle Veland som ser for seg en plass i styret i det nye firmaet.

- Det er mange som sier at jeg fungerer godt som prest, og da er kanskje det min greie.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag