RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skulket voldtektssak for andre gang

Sist oppdatert:
Første gang var han for full til å møte. Denne gangen fikk han hjelp av en lege.

(iBergen.no) Men hjelpen skulle vise seg å være fånyttes, da en annen lege overstyrte konklusjonen i legeerklæringen hans.

Nervøs og full
I januar var voldtektssaken oppe i Bergen tingrett. 29-åringen var tiltalt for å ha voldtatt en venninne mens hun sov på et nachspiel i huset hans. Men da rettssaken skulle starte, dukket ikke mannen opp.

Etter en kjapp telefonsamtale mellom forsvarer og klient, viste det seg at 29-åringen var så full at han ikke kunne møte i rettssalen. Tanken på å møte i retten skal ha vært så uutholdelig at han hadde kastet seg på en drikkekule.

Saken ble da utsatt til neste dag. Da hadde den allerede blitt utsatt en gang tidligere, den gangen fordi forsvareren var syk.

Neste dag møtte han og avga forklaring. Han erklærte seg ikke skyldig, men ble likevel dømt til 2 år og én måneds fengsel, der ett år ble gjort ubetinget. Samtidig måtte han betale 75.000 kroner i erstatning til venninnen.

Dømt igjen
Han anket saken til neste rettsinstans. Men da saken skulle starte i slutten av august, glimret han nok en gang med sitt fravær. Hans forsvarer kunne fremlegge en legeeklæring som konkluderte med at 29-åringen var ute av stand til å møte. Lagmannsretten forlangte da at han måtte la seg undersøke av en rettspsykiater. Etter en undersøkelse konkluderte psykiateren at mannen kunne møte, og neste dag gikk rettssaken som planlagt.

Ankesaken førte ikke fram for mannen, som nok en gang ble dømt til to år og én måned, der ett år av straffen må sones i fengsel. Også erstatningsbeløpet på 75.000 kroner var det samme.

Det er ikke kjent om mannen anket også denne dommen.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere