*Nettavisen* Nyheter.

Skulle bare tine bilen...

Foto: Petter Geisner (Glåmdalen)

Endte med å sette fyr på både bil og garasje.

11.01.10 13:53

Søndag formiddag rykket brannvesenet ut til garasjen i Tajeveien på Holt i Kongsvinger. Garasjen og en bil ble totalskadd.

Ifølge politiet hadde eieren satte ei kokeplate under bilen, for å få den til å starte. Det skriver glomdalen.no.

Det var en nabo som oppdaget brannen.

Det var mange branner i Kongsvinger lørdag og søndag, blant dem en brann i en bolig i Digerudveien lørdag ettermiddag. Det hadde tatt fyr i tennbriketter som var plassert for nær ildstedet.

Lørdag formiddag var det bilbrann på Siva. Bilen ble totalt utbrent.

Flere nyheter fra Kongsvinger får du her.

Frosne rør
Og kulda har forårsaket brann flere steder i landet.

Tre familier i Akershus, Vestfold og Nordland er nå husløse etter uvettig bruk av varmepistol eller åpen flamme, varsler forsikringsselskapet If. De advarer nå andre huseiere mot å begå samme feil.

- Vi er inne i en ekstrem kuldeperiode. Derfor har også uvanlig mange rør frosset. Vi forstår at det er veldig vanskelig å være uten vann en periode, men likevel må alle være forsiktige hvis de forsøker å tine rørene selv, sier informasjonsrådgiver Jon Berge.

Varmepistol
En av de uheldige satte selv fyr på huset sitt da isolasjonen bak rørene tok fyr. Vannrørene hadde frosset på badet og han tok i bruk varmepistol for å tine dem. Det utviklet seg raskt gnister i den kraftige varmen, og fire minutter etter - der han blant annet hadde tømt to brannslukkingsapparat inn i veggen og revet opp veggplatene - måtte han komme seg ut og ringe brannvesenet.

Enda verre er det å bruke åpen gassflamme, slik det ble gjort et annet sted i landet. Også der endte det med totalskadd hus.

- Dersom vannrørene fryser, skal du aller først skru av stoppkrana. Deretter anbefaler If Skadeforsikring å bruke et /varmt omslag», dersom det er mulig å komme til der rørene er. Det varmeste som ellers kan brukes, er en hårføner. Fungerer ikke noe av dette, så bør profesjonell hjelp tilkalles, mener If.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.