Gå til sidens hovedinnhold

Skulle bestille spa til kjæresten – ble tilbudt intimmassasje til 500-lappen

Marius Vik ville skjemme bort kjæresten med spa. Da han skulle bestille ble han tilbudt intimmassasje.

FROGNER (dittoslo.no): Marius Vik reagerte med forundring da tilbudet kom. For 500 kroner kunne han få kjøpe intimmassasje i bursdagsgave til kjæresten.

– Det er synd at noen opererer under falskt flagg. Massasje er en god ting som mange har glede av, uten at det skal være noe suspekt ved det, sier han til dittOslo.no.

LES NYHETER FRA INDRE BY HER

Intimitet for 500 kroner

Det var rundt lunsjtider på tirsdag han ringte til et spa i Bydel Frogner. Han ville overraske kjæresten på hennes bursdag. På hjemmesiden til spaet kunne Vik se bilder, priser og behandlinger. Det var ingen grunn til å tro at dette er en useriøs aktør.

– Jeg hadde ingen grunn til å tro at dette var et sted som kamuflerte behandlingene sine. Stedet virker både presentabelt og lekkert, sier Vik.

Han ringte og fortalte at han ville bestille kveldsspa.

– Da fikk jeg to tilbud på ganske gebrokkent norsk. Et tilbud til 800 kroner, som jeg ikke fikk med meg hva var. Og tilbud om intimmassasje til 500 kroner, forteller Vik.

Han spurte kvinnen som tok telefonen om hun sa intimmassasje og fikk et bekreftende svar på dette. Da la han på.

– Det er trist at noen villeder, og ødelegger bransjen på denne måten, sier Vik.

I stedet for spa ble det god middag på kjæresten.

– Terminologi for sex

Politiførstebetjent ved seksjon for organisert kriminalitet, Rune Svan, forteller at det ikke er et ukjent fenomen at massasjesteder tilbyr noe mer enn bare massasje.

– I dette tilfellet har kunden gjort jobben for oss. Om han videreformidler informasjonen til oss, så kan vi ta saken videre, sier han.

– Hva som er tilfelle i denne saken, kjenner jeg ikke til. Men det er klart at intimmassasje er en terminologi som brukes for sex, sier Svan.

Fra 2007 og fram til i dag har politiet avdekket 403 lokaler hvor det har blitt solgt sex fra.

– Vi må regne med at det finnes rundt femti slike lokaler per dags dato, forteller Svan.

Risikerer fengsel

Svan forklarer at det er forbudt å leie ut leilighet og lokaler til prostitusjonsformål, men at huseierne ofte ikke vet hva som foregår.

– En del av dem som leier ut er ikke klar over det selv. Vi dokumenterer sexsalget og sender skriftelig varsel til huseiere og ber om at kontraktene skal opphøre. Vi følger også opp, slik at vi vet at det er gjort, sier Svan.

For utleiere som vet hva som foregår venter gjerne fengsel etter det som kalles hallikparagrafen.

– Når det gjelder massasjestudioer så har vi en effektiv metode for å avvikle virksomheten. Dersom politiet får tips, følger vi disse opp, sier Svan.

DittOslo.no har forsøkt å kontakte spaet, som ligger på Frogner. Personen som svarte, henviste oss videre til daglig leder, men vi har etter gjentatte forsøk ikke fått kontakt, da telefonen til daglig leder er skrudd av.


Kommentarer til denne saken