Gå til sidens hovedinnhold

– Skulle hatt mer oppmerksomhet

Bystyrerepresentant Kjell Veivåg (V) medgir at tilstanden på Haugerudhallen ikke er god. Nå blir det fart i rehabiliteringsplanene.

HAUGERUD: Bystyret bevilger to millioner kroner til prosjektering av den etterlengtede rehabiliteringa i revidert kommunebudsjett. Det blir godt mottatt.

– Dette har vært en kjempesak for oss i mange år, sier Per Kristian Løken, leder av driftskomiteen for Haugerudhallen.

Blir tatt på alvor

Bydel Alna har også prioritert Haugerudhallen som nummer én i rullering av kommunedelplanen. Løken mener det synes som om årevis med manglende systematisk vedlikehold nå blir tatt på alvor.

– De har oppfattet vårt budskap. Haugerud Idrettsforbund er imponert over den handlingskraft politikerne i Bydel Alna og sentralt i kommunen nå viser. Vi vil også takke Undervisningsbygg og Oslo Idrettskrets, sier han.

Lokalavisen Groruddalen har tidligere omtalt de prekære utbedringshovene i Haugerudhallen.

Garderober fra 1971, toaletter som stadig går tett, varmtvannstanker fra 1968 og utslitt belegget i idrettshallen er en del av bildet. En restaurering vil også gjøre det mulig å etablere to rom til kampsport og dans.

– Det er behov for dette, også for å skape integrering. Slik kan norske barn lære indisk dans og omvendt. Og en del kvinnegrupper ønsker trening i mindre lukkede rom, sier Løken.

Han ser også for seg at en ny kafeteria blir et samlingssted, også for ungdom som ikke er med i organisert idrett.

– Har ligget litt på legd

Bystyrerepresentant Kjell Veivåg (V) er enig.

– Haugerud har nok lidd litt de siste årene. Dette kan være et godt sted å møtes, sier han.

Undervisningsbygg har tidligere laget en mulighetsstudie. Nå skal de bruke de to millioner kronene til å utarbeide et forprosjekt. Løken håper at finansiering av prosjektet kan legges inn i kommunebudsjettet allerede til neste år, med en anleggsperiode på seks til åtte måneder.

Veivåg (V) legger vekt på at både Haugerud ungdomsskole og Trosterud skole bruker hallen som gymsal.

– Vi kan ikke risikere at vi ikke har hall til dem. Det er høyt sannsynlig at prosjektet blir gjennomført, sier han.

Haugerudhallen får mange å konkurrere med til høsten når kommunebudsjettet skal spikres. Veivåg er likevel optimistisk, og forteller at medieoppmerksomhet rundt hallens tilstand ga en vekker.

– Jeg mener det er rimelig sikra å komme i gang neste år. Både skolene og idretten bør ha så gode arbeidsforhold som vi kan gi dem, sier han.

Har man glemt Haugerud de siste årene?

– Ja, området har nok ligget litt på legd i noen år, og skulle nok hatt mer oppmerksomhet. Det er en kjennsgjerning at vi må ruste opp. Haugerud IF skal ha ros for å stå på for lokalmiljøet sitt, sier Veivåg.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien