*Nettavisen* Nyheter.

Skulle hit, men havnet her

De tre passasjerene ble så stupfulle på kjøreturen at de måtte rett på glattcelle.

14.01.09 12:15

(iBergen.no) Det lystige laget skulle til Bergen for å kjøpe bil og hadde lommene fulle av penger da de tirsdag kveld besluttet å ta drosje fra Gjøvik til Bergen.

Passasjerene fra helvete
Med seg på turen hadde de en noe ubestemmelig proviant på en femliters dunk.

Etterhvert utviklet kjøreturen seg til det reneste marerittet for drosjesjåføren. For etter som timene gikk og totningene kom lenger og lenger ned i femlitersdunken, ble trioen i baksetet stadig mer bedugget. Og hissig.

43 mil og ni timer senere hadde sjåføren fått mer enn nok. Da bilen var kommet til Sandviken i Bergen, tilkalte han politiet.

Slåsskamp i baksetet
- Ja, vi har hatt en litt uvanlig sak i natt, må man kunne si. Klokken 03.11 ringte en drosjesjåfør og fortalte at han hadde kjørt tre menn fra Gjøvik som nå var blitt iltre og hissige. Et slagsmål hadde utviklet seg i bilen og han opplevde situasjonen så truende at han trengte politiets assistanse, forteller operasjonsleder Oddvar Nordfonn ved Hordaland politidistrikt til iBergen.no.

En hundepatrulje rykket ut og fikk stanset bilen ved Gjensidigegården i Sandviken. De tre mennene betalte sjåføren 10.000 kroner for turen og gjorde seg klare for å gjøre Bergen utrygg. Natten skulle tilbringes på Hotell Hordaheimen.

For fulle for hotell
Men slik skulle det ikke gå. Ikke på noen måte.

- Patruljen forsøkte å kjøre dem til et hotell, men så gikk det ikke mange minuttene før de trengte bistand fra flere politienheter. For mennene var så fulle at de ikke kunne overlates til seg selv på et hotell. Dermed ble de kjørt til legevakten istedet, for å vurdere om de var helsemessig i stand til å overnatte i våre suiter, sier Nordfonn lattermildt.

Frekk på legevakten
Men heller ikke helsesjekken gikk etter boken.

- På legevakten klarte en av dem å forulempe en sykepleier, så han ble anmeldt for i beruselse å ha forulempet en person på offentlig sted.

Klokken 04.35 ble trioen innsatt i arresten, sørpe full og kranglevoren.

- Aldri vært borti lignende
- Jeg har jobbet 33 år i politiet og aldri vært borti lignende. Jeg synes faktisk det har vært en prestasjon fra drosjesjåførens side å ha klart å kjøre over fjellet i mørket på ukjente veier med disse tre i bilen i ni til ti timer. Det var sikkert ikke bare bare. Han var veldig lettet da han ble stoppet av politibilen, sier Nordfonn.

Etter å ha tilbragt natten på glattcelle, satt to av mennene i avhør onsdag morgen. Den tredje sov fortsatt ut rusen på cellemadrassen.

- De vil nok bli bøtelagt passelig for denne opptredenen, tilføyer Nordfonn.

Les flere nyheter på iBergen.no

Annonsebilag