*Nettavisen* Nyheter.

Skulle jule opp havnesjefen

Havnesjefen skulle passes opp når han var ferdig på jobb, og så skulle de ta ham og gi ham en omgang juling.

(TROMSØ) Nordlys: Dette skal demonstranter ha uttalt under aksjonen på dampskipskaia i Tromsø tidligere i november, ifølge en rapport fra Securitas.

I alt deltok mellom 30 og 40 personer i demonstrasjonen mot lastinga og lossinga av hurtigruta som foregikk av Nor Lines, mens de regulære havnearbeiderne er i streik. Men sinnet rettet seg visst ikke bare mot det man anser som streikebryteri, men også mot havnesjefen i Tromsø som man mener gjør streikebryteriet mulig. Ifølge Securitas-rapporten ble bilen til havnesjefen tapetsert med flyers, og det var «murring» mot havnesjefen blant de oppmøtte demonstrantene. Det skal ha vært diskutert om de skulle snu bilen hans på hodet, og ifølge rapporten skal de også ha uttalt at de burde stå og vente til havnesjefen var ferdig på jobb, og ta ham og gi ham en omgang juling. «De pratet ganske høyt og var enige om at de skulle stå å vente på havnesjefen og ta ham», heter det i rapporten.

Tar truslene med ro

Havnesjef Halvar Pettersen sier han har fått kopi av rapporten, men at han ikke har tenkt til å foreta seg noe i sakens anledning.

- Jeg tar dette ganske med ro. Det er riktig at bilen min fikk vel mange flygeblader, men ellers skjedde det ikke noe, sier han til Nordlys.

- Så det er ikke aktuelt å anmelde truslene til politiet?

- Nei, det blir ingen anmeldelse.

- Blir du skremt av uttalelser om at du skal få juling?

- Nei, jeg får ingen høy puls av dette. Jeg ser ikke at det er noen grunn til å bekymre seg, ikke foreløpig i alle fall. Jeg håper gemyttene roer seg, og jeg regner med at folk oppfører seg sivilisert, sier Pettersen, som gjentar at han ikke er part i konflikten.

Tar sterk avstand fra uttalelsene

Demonstrantene som kom med uttalelsene ble ikke identifisert av Securitas. Leder i LO i Tromsø, Ronny Johansen, sier at han ikke hørte noen sånne trusler under demonstrasjonen.

- Vi tar kraftig avstand fra slike uttalelser, og jeg nekter å tro at det er noen av våre karer fra Tromsø som har sagt dette. Vi oppfører oss ikke som pøbler, og skal ikke framstå som tullebukker. I den grad noen har kommet med slike trusler mot havnesjefen, så må det være fra noen av de tilreisende som var med, sier han til Nordlys.

Ifølge Johansen var det rundt 15 demonstranter som kom fra forskjellige steder i landet.

- Det var vel en og annen person som vi ikke hadde full kontroll på. Men jeg synes også det er påfallende at denne saken kommer opp nå, etter at vi er blitt beskyldt for å ta oss ulovlig inn på området og andre ting, sier han.

Les flere saker hos Nordlys.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.