Skulle kaste egg på russisk konsulat - tok feil av flaggene

- Skjer ganske ofte.

22.11.15 11:25

Ting gikk ikke helt etter planen da tyrkiske demonstranter - forbannet på Russlands bombinger i Syria - fredag skulle kaste egg på det russiske konsulatet i Istanbul, skriver Aftonbladet.

Det kan virke som at demonstrantene ikke hadde full kontroll, for jammen troppet de opp foran det nederlandske konsulatet.

I tillegg til at de to landene har ganske like flagg - rødt, hvitt og blått - ligger de to konsulatene også rett ved hverandre. Dette må ha fått demonstrantene til å gå litt i surr.

Dermed var det nederlenderne som fikk både eggkasting og sinte tilrop fra demonstrantene.

- Ikke første gang de bommer

Ifølge det nederlandske konsulatet skjer det titt og ofte at de får svi for tyrkeres sinne mot russerne.

- Det skjer ofte at sinte tyrkiske demonstranter tar feil av oss og våre naboer, det russiske konsulatet. Som i kveld, da de kastet egg, skrev Robert Schuddeboom i det nederlandske konsulatet på Twitter fredag.

Misnøye med Russland

Bakgrunnen for demonstrasjonen skal ha vært misnøye med Russlands bombing av Syriske byer hvor etniske turkmenere er bosatt.

Ifølge Aftonbladet er det ikke første gang tyrkiske demonstranter bommer.

I juli skal de ha angrepet en gruppe koreanske turister i den tro at de var kinesiske. Bakgrunnen for angrepet var at demonstrantene var opprørt over Kinas behandling av den tyrkisk-språklige minoriteten uigurer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.