RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT (AFP)

Skulle kutte millioner - fløy til Sør-Frankrike

Sist oppdatert:
Fylkestoppene satte seg på flyet til Den franske riviera for å diskutere hvor de skulle foreta millionkuttene.

To ganger de siste årene har den fylkeskommunale toppledelsen i Troms reist helt til Provence i Sør-Frankrike for å forsøke og kutte kostnader.

Les saken på nordlys.no og i avisas papirutgave lørdag

20 personer i fem dager
Et stort følge på bortimot 20 personer har i inneværende valgperiode reist to ganger til idylliske Les Arcs sur Argens, sør i Frankrike. Hele fylkesrådet og den administrative toppledelsen, pluss innleide konsulenter og foredragsholdere, har vært med på turene som hver har vart i fem dager.

Til sammen har de to reisene kostet nærmere 500.000 kroner. Formålet med turene har vært å granske seg selv for å spare penger.

Forsvarer tur
Pia Svensgaard (Ap) hadde vært fylkesrådsleder i halvannet år da den andre turen ble gjennomført i september 2010. Hun forsvarer bruken av offentlige midler til denne typen turer fullt ut.

– Når vi ender opp med å styre ned administrasjonen, som ikke er spesielt stor, med åtte millioner kroner, er dette riktig bruk av midler. Det er krevende å styre ned, flytte på folk og endre strukturer i en administrasjon, og vi fikk en veldig god prosess rundt dette, sier Svensgaard til avisa.

Les flere saker i Nordlys.no her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere