Gå til sidens hovedinnhold

- Skulle på jobb i Algerie

Tom Thorvaldsen var onsdag morgen på vei til Algerie på jobb for Statoil da flyet fikk beskjed om å snu.

- Det er klart man preges av en slik situasjon, selv om den for meg var helt udramatisk. Samtidig gjør man seg noen tanker om det er fornuftig å dra ut på jobber i områder hvor det er mye uro, sier Risørmannen Tom Thorvaldsen. som onsdag morgen var på vei til Algerie på oppdrag for Statoil, skriver Aust Agder Blad.

- Vi fikk melding om gisselaksjonen ved sekstiden onsdag morgen. Flyet snudde umiddelbart og satte kursen for London, forteller Thorvaldsen, som legger til at han var på vei til tørrgassfeltet In Salah, som ligger langt fra feltet In Amenas der gisselaksjonen foregår. Men dette anlegget ligger enda nærmere konfliktområdet Mali, som regnes for å være utgangspunktet for gisselaksjonen.

Om bord i flyet denne morgenen var det om lag 80 medarbeidere fra BP og Statoil. Dette var folk som skulle avløse sine kollegaer.

- For dem kom meldingen som et sjokk. De kjenner personlig mange av dem som nå er berørt. Selv om jeg skulle arbeide på et helt annet felt, ble turen avbrutt først og fremst fordi man ville ha flyet til rådighet for en eventuell evakuering av ansatte ved In Amenas-anlegget, forteller Thorvaldsen til Aust Agder Blad.

Thorvaldsen var på sin første tur til tørgassanlegget ute i ørkenen. Han skulle ned for å gjennomføre en evaluering av prosjektet In Salah.

Det er Statoil, BP og Algeries statlige olje- og gasselskap, Sonatrach som driver de landbaserte anleggene i ørkenen. Og at det er flere selskaper involvert føler Tom Thorvaldsen er en trygghet.

- Gjennom et slikt samarbeid får man en bedre beredskap og en langt bedre sikkerhet, mener Thorvaldsen, som imidlertid gjør seg noen tanker om nettopp sikkerheten når slike situasjoner oppstår.

Les flere nyheter i Aust Agder Blad.

Reklame

Grillpakken som gir deg saftig mat

Kommentarer til denne saken