Gå til sidens hovedinnhold

Skulle separeres - siktes for drap

Forsvarer: - Ektemannen frustrert over drapssiktelsen

Ektemannen (34) til Agnes Elisabeth Müller er «dypt frustrert» over at politiet mandag valgte å sikte ham for å ha drept kona.

- Han er sterkt overrasket over at hans status er endret til siktet og er selvfølgelig dypt frustrert over det også. Han erkjenner ingen straffskyld, sier forsvareren, advokat Ørjan Eskeland, til NRK.

Politiet vil begjære mannen varetektsfengslet under et rettsmøte i Stavanger tingrett onsdag.

- Trolig utsatt for en kriminell handling
- Vi mener det er mest sannsynlig at det er tilstøtt henne noe kriminelt, sier politiinspektør Kristin Nord-Varhaug på et pressemøte.

Vitneforklaringer og tekniske funn gjør at politiet mener det er skjellig grunn til å mistenke 34-åringen som tidlig i saken hadde status som vitne. Det var først i går kveld hans status ble endret til siktet.

Politiet tror ikke kvinnen har forlatt Forsand frivillig, at hun har tatt sitt eget liv eller vært utsatt for en ulykke. Dette baseres blant annet på tekniske spor, sier politioverbetjent Bjørn Kåre Dahl.

- Det er frustrerende at vi ikke finner Agnes, sier Nord-Varhaug.

Politiet i Rogaland har gjort flere beslag i søket etter Agnes Elisabeth Müller.
- Vi har biologiske og tekniske spor, sier politiet.

Ektemannen, som er tysk statsborger, ble i går anholdt på lensmannskontoret på Forsand. Han erkjenner ikke straffeskyld. Fortsatt avhør av ham vil foregå utover dagen.

Fengslingsmøtet blir i Jæren tingrett i morgen klokken 13.

Til lege

Politiet viser til tekniske spor som er avdekket gjennom etterforskningen og at det er framkommet motstridende opplysninger i avhør som bakgrunn for siktelsen. Mannen ble arrestert av politiet og har tilbrakt natten til tirsdag på politistasjonen i Stavanger.

34-åringen stiller seg helt avvisende til siktelsen og kommer til å begjære seg løslatt når han blir framstilt for varetektsfengsling i Stavanger tingrett, ifølge Eskeland.

Mandag kveld måtte mannen til legevakten i Stavanger hvor det ble foretatt en vurdering av helsetilstanden av 34-åringen. Han ble sendt tilbake til arresten etter undersøkelsen.

Skulle separeres

36-åringen ble meldt savnet lørdag 19. april. Hun ble sist sett ved Oanes ferjekai i Forsand kommune ved 23-tiden onsdag 16. april. Etter at tobarnsmoren ble meldt savnet, har det pågått en omfattende leteaksjon etter henne.

Leteaksjonen har pågått både i vann og på land, uten at letemannskapene har funnet noen spor. Også helikoptre har blitt benyttet i søket etter tobarnsmoren. I helgen ble leteaksjonene avsluttet.

Det skal ha blitt gjennomført en takst på det tyske ekteparets eiendom i forbindelse med at de skulle separeres.

Etter hva Stavanger Aftenblad har fått opplyst skal 36-åringen ha fortalt kolleger på jobben i Sandnes om ekteskapelige problemer og at hun skulle flytte tilbake til Tyskland. (©NTB)

Kommentarer til denne saken