Gå til sidens hovedinnhold

– Skulle sprenge norsk ambassade

En mann som er pågrepet med to tonn sprengstoff, skulle angivelig angripe den norske ambassaden i Islamabad.

Det svenske Utenriksdepartementet opplyser overfor Aftonbladet at en mann med to tonn sprengstoff ble pågrepet i den pakistanske hovedstaden Islamabad i mai måned.

– Ville sprenge fem ambassader
Mannen ble pågrepet av pakistanske sikkerhetsstyrker og skal i avhør ha avslørt planer om å angripe den svenske ambassaden i Islamabad. I tillegg var det fire andre ambassader som ble utpekt som terrormål.

– Det som har kommet fram i avhør er at de fantes en plan som berørte et antall ambassader, og deriblant nevnes Sverige, sier Jacob Martinsson ved informasjonsavdelingen ved det svenske Utenriksdepartementet til Aftonbladet.

Ifølge den danske avisen Berlingske Tidende, hadde mannen planer om å utføre terrorangrep mot ambassadene til Norge, Sverige, Tsjekkia, Ungarn og Sør-Afrika.

Motivet for det planlagte angrepet mot den svenske ambassaden, var Sveriges deltagelse i ISAF-operasjonen i Afghanistan. Norge bidrar også med styrker i operasjonen i Afghanistan.

UD: – Høyt trusselnivå
– Vi kommer ikke til å gå inn på den saken konkret. Det vi kan si er at trusselnivået i Islamabad er generelt høyt. Det er ikke uvanlig med bombeangrep, men de fleste er pakistanske mål. Vi har tett og løpende kontakt med den norske ambassaden og andre nordiske ambassader i Islamabad, sier kommunikasjonssjef i Utenriksdepartementet, Bjørn Jahnsen, til Nettavisen.

Jahnsen vil ikke utdype hvilke trusseltiltak som er innført ved den norske ambassaden, men understreker at norske diplomater i landet er bevisst på situasjonen.

Terrorplanene ble avslørt ett år etter at den danske ambassaden ble utsatt for et terrorangrep hvor seks mennesker mistet livet.

Reklame

Kutt den skyhøye strømregningen: Slik får du billigst og best varempumpe