RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skulle sprenge syv passasjerfly

Foto: Metropolitan Police
Tre menn er funnet skyldig for å ha planlagt terrorangrep mot syv passasjerfly.

Planen var å gå om bord i passasjerflyene med hjemmelagde bomber laget av flytende sprengstoff.

En jury har funnet Abdulla Ahmed Ali (28), Assad Sarwar (29) og Tanvir Hussain (28) skyldige for å stå bak terrorplottet, som kunne ha krevd flere tusen menneskeliv, melder Reuters.

Nye restriksjoner på væske
Avsløringen av terrorplottet og pågripelsen av mennene i 2006 førte til nye omfattende restriksjoner på medbrakt væske om bord i passasjerfly.

De tre mennene var tidligere dømt for planlegging av drap med bomber, men retten kunne ikke avgjøre hvorvidt de dømte hadde tenkt å gjennomføre terrorangrepet om bord på flyene.

Men nå har en jury i Woolwich Crown Court fastslått at et slikt terrorplott faktisk eksisterte.

Terrorplottet ble avslørt av agenter fra den britiske sikkerhetstjenesten MI5, som overvåket ekstremistiske miljøer i London med tilknytning til terrororganisasjonen Al-Qaida.

Ali, som anses for å være mesterhjernen bak plottet, skal ha sett seg ut syv passasjerfly som skulle utstyres med hjemmelagde bomber. Flyene skulle reise fra Heathrow flyplass til en rekke nordamerikanske byer.

Bombefabrikk
De tre mennene hadde en egen bombefabrikk i Øst-London hvor de utviklet flytende bomber ved hjelp av en spesialblanding bestående av diverse kjemikalier. Planen var å skjule denne kjemikalieblandingen i ordinære brusflasker og ta med om bord i flyene.

Fire andre menn ble frifunnet i saken, mens juryen mislyktes med å dømme en femte mistenkt i terrorplottet.

Hvis angrepet hadde blitt gjennomført, så ville det sannsynligvis ha vært langt mer omfattende enn terrorangrepet i New York og Washington D.C. 11. september 2001.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere