RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
FEIL GRENADA: Til venstre ser man den spanske byen Granada, dit amerikanske Edward Gamson egentlig skulle på ferie. Til høyre ser du Karibien, hvor han havnet. Begge foto: Wikimedia Commons
FEIL GRENADA: Til venstre ser man den spanske byen Granada, dit amerikanske Edward Gamson egentlig skulle på ferie. Til høyre ser du Karibien, hvor han havnet. Begge foto: Wikimedia Commons

Skulle til Granada i Spania - havnet i Grenada i Karibia

Sist oppdatert:
Fløy 650 mil feil.

For første gang på to år skulle den amerikanske tannlegen Edward Gamson og partneren hans på ferie. Valg av destinasjon falt på den historiske spanske byen Granada, som er kjent for slottet Alhambra.

Han bestilte billetter på førsteklasse gjennom flyselskapet British Airways, og gledet seg til ferien.

To timer ble til drøye ni
Flyturen skulle i utgangspunktet ta to timer. Overraskelsen - eller sjokket, om du vil - var derfor stort da de etter ni timer fortsatt befant seg i lufta. På god vei ned til Grenada i Karibien.

Ifølge The Independent lovet British Airways å rette opp feilen ved å fly paret til Spania, noe som ikke skjedde. De skal også ha nektet å betale tilbake de rundt 20.000 kronene billettene kostet.

Gamson har nå saksøkt flyselskapet for drøye 200.000 kroner for utgiftene de har påført ham og for å få erstatning.

Det skal ha vært en misforståelse som var grunnen til feilen. En feil som nå ender i det amerikanske rettssystemet.

- Alltid hatt lyst til å besøke Grenada
Gamson hevder overforDaily News at han var klinkende klar på at han skulle til Granada i Spania da han snakket med bookingen til British Airways. Han hevder videre at det på den elektroniske billetten kun sto Grenada, og ikke flyplasskode eller land.

- Jeg har hatt en interesse for islamsk kunst hele livet, og jeg er av jødisk herkomst, så jeg har alltid hatt lyst til å besøke Granada og Alhambra, sa han til avisen.

- Hvorfor i all verden skulle jeg dratt til Grenada i Karibien når jeg skulle fly tilbake til Amerika fra Lisboa?, spør han seg videre.

British Airways har ikke villet kommentere saken, ifølgeThe Independent.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere