*Nettavisen* Nyheter.

Skulle vært i fengsel under drap

Etter flere brudd på vilkårene for prøveløslatelse, skulle 48-åringen som er siktet for hospits-drapet i Bergen, ha vært i fengsel da drapet skjedde.

09.02.06 08:19

Den 48 år gamle mannen brøt vilkårene til stadighet, men fikk stadig nye sjanser av Kriminalomsorgen. Mens han egentlig skulle ha sittet inne, skal han ha kvalt sin 48 år gamle kjæreste på rommet sitt i hospitset i Nye Sandviksvei i fjor, skriver Bergensavisen.

Den drapssiktede mannen ble sommeren 2004 dømt for ran og måtte sone en straff på ett år og åtte måneders ubetinget fengsel. Han ble løslatt på prøve etter åtte måneder, mot at han la seg inn på en avrusningsklinikk og overholdt meldeplikten. Men på klinikken møtte han aldri opp og meldeplikten overholdt han bare sporadisk. Dermed skulle 48-åringen vært inne i fengselet igjen, men det skjedde først etter at han ble pågrepet og siktet for drap på sin kjæreste.

Leder for Kriminalomsorg region Vest, Per Sigurd Våge, sier til BA at det er lett med etterpåklokskap, og skylder på de lange soningskøene.

- I region vest står 700 personer i soningskø. Det blir et spørsmål om man skal prioritere de som står i kø eller domfelte som har brutt prøveløslatelser, sier Våge til BA.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag