RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skummelt besøk i «Åndenes hus»

Sist oppdatert:
Når Cooper og kjæresten hans Amber søker ly i «Åndenes hus», møter de en baron som definitivt liker å gjøre livet surt for andre.

Rare ble tidligere regnet som en av verdenes beste spillutviklere, men ”Grabbed by the Ghoulies” viser at magilageret deres foreløpig er tomt.

Selv om ryktene hadde ruslet og gått i flere måneder, kom det fortsatt som et lite sjokk da Microsoft i fjor annonserte at de hadde kjøpt opp det engelske utviklerstudioet Rare. Selskapet med Nintendo-klassikere som ”Goldeneye”, ”Banjo-Kazooie” og ”Donkey Kong Country” under beltet, forlot den japanske kjempens trygge favn, og reaksjonene lot ikke vente på seg. Men jeg kan berolige alle Nintendo-fans med at hvis ”Grabbed by the Ghoulies” er noe å gå etter, gikk dere ikke glipp av mye.

Kjedelig og lett
Spillet handler om Cooper og kjæresten hans Amber. De er ute på tur når det begynner å regne, og istedenfor å skynde seg til neste by, søker paret tilflukt i ”Åndenes hus” (skummelt navn altså). Denne ringe boligen eies av Baron Von Ghoul, en person som liker å gjøre andres liv sure. Cooper og dama kommer med andre ord snart til å angre på at de ikke bare gikk forbi¿

”Grabbed by the Ghoulies” er et 3d-actionspill hvor du trer inn i skoene til Cooper og flytter deg mellom ulike rom inne i det relativt store huset. De aller fleste rommene er fulle av fiender, og disse må bort før du kan bevege deg videre. Uheldigvis er det eneste spillet går ut på slåssing, noe som fort blir kjedelig. Spesielt når vanskelighetsgraden er såpass lav at det føles som en andreperson holder deg i hånda hele veien gjennom. Rare har lagt inn noen variasjoner av ”Drep alle”, du vil blant annet bli bedt om å bare ta rotta på fiender av en type og ikke bli truffet av noen motstandere. Men til ingen nytte, spillet er fortsatt like ensformig..

Tekniske triks
Selskapet har altså mistet den magien de hadde på spillbarhetsfeltet, men design- og utseendemessig drar de like mange triks opp av hatten som vanlig. Visuelt fremstår spillet som en tegnefilm, alle spillets objekter er meget detaljerte og flyten glimrende. Fortellerteknisk briljerer ”Grabbed by the Ghoulies”, historien blir fortalt som en bildebok med ulike filmsnutter i hver rute. Lyden og musikken glimter også til, sistnevnte skaper for eksempel en skikkelig spøkelseshustemning. Kontrollen er enkel men genial, for å slå flytter du bare høyre styrespak i samme retning som fienden. Den venstre spaken flytter Cooper, mens du med A både kan plukke opp og benytte deg av ulike våpen.

Konklusjon
Men selv med en glitrende teknisk side, blir det ikke mer enn en treer på ”Grabbed by the Ghoulies”. Har du barn og/eller leter etter julegaver til noen i det segmentet, kan dette være verdt en titt. Samtidig som det ikke er forferdelig vanskelig, vil den enkle kontrollen, de komiske fiendene og grafikken være nok moro i lang tid fremover. Er du derimot eldre enn 3-10 år, bør du med aller største sannsynelighet styre unna og håpe Rare sitt neste spill blir bedre. For hvis ”Grabbed by the Ghoulies” er noe å gå etter, har ikke Microsoft bare kjøpt katta i sekken. De har rasket med seg en hel gård.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere