RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skur av svake makrotall fra USA

Sist oppdatert:
Fredag ble preget av skuffende makrotall fra USA. Handelsunderskuddet var større, industriproduksjonen lavere og forbrukertilliten svakere enn ventet
Flere makrotall fredag indikerer at veien mot ny vekst i USA ikke er så slett som mange hadde håpet på.

Det siste tallet som kom fredag ettermiddag var en foreløpig måling av forbrukertillit fra University of Michigan. Den viste 83,7 poeng i januar, ned fra 86,7 i desember. Markedet hadde tvert om ventet en oppgang til 87 poeng.

Noe tidligere kom også tall for industriproduksjonen og kapasitetsutyttelsen i industrien. Industriproduksjonen falt med 0,2 prosent, sesongjustert, fra november til desember, mens markedet hadde ventet, eller håpet på, en oppgang på 0,2 prosent.

For hele 2002 falt industriproduksjonen med 1,0 prosent, etter et fall på 3,5 prosent i 2001. Dette er første gang siden 1975 at USA har opplevd fall i industriproduksjonen to år på rad.

Enda tidligere på dagen kom det tall som viste at handelsunderskuddet i USA i november for første gang i historien passerte 40 milliarder dollar i en enkelt måned.

Underskuddet økte fra 35,1 milliarder i oktober til 40 i november.

Makroøkonomene hadde på forhånd ventet 36,4 milliarder, ifølge Briefing.com.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere