RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: ANDY HOLZMAN (Los Angeles Daily News)

Skutt i hodet

Pungrotte utsatt for pøbel - gjennomgikk stor operasjon.

GÅ RETT TIL DYRESIDEN

Pungrotta ble skutt med en 9 mm pistol i Los Angeles. Dyret ble funnet utenfor et leilighetskompleks San Fernando Valley. En kvinne i området pakket inn pungrotta i tepper og kontaktet de lokale dyremyndighetene, skriver Contracostatimes .

Pungrotte skutt

Operert
Derfra bar det til en veterinærklinikk. Her tok veterinærekteparet Attila Molnar og Kerry Milliken seg av den. De spesialiserer seg på eksotiske dyr.

- Stakkars pungrotte. Han ble skutt i hodet og kula gikk gjennom sinus foran hjernen. Kulen knuste kjevebenet, og deretter rikosjerte kulen og gikk gjennom nakken, sier Atilla Molnar, til Contracostatimes.

Etter operasjonen ble den fraktet til Valley Wildlife Care for å komme seg til hektene.

- Han er en heldig kar. Jeg liker pungrotter fordi folk hater og misforstår dem, sier Brenda Varvarigos, grunnlegger av Valley Wildlife Care, til Contracostatimes.

Les mer fra Dittdyr. no:

Båndtvang hele året

Advarer mot bjeffehalsbånd

Kalv fødte kalv

Dyrt
Operasjonen kostet 50.000 kroner, og mat og rehabilitering koster ytterligere 5.000 kroner. Varvarigos mener man ikke kan sette en pris på dyrets liv.

- Hvert dyr har like mye rett til å leve, uansett om det er en liten fugl, en ørn, eller en pungrotte. De fortjener alle en ny sjanse.

Varvarigos beregner at rehabiliteringen vil ta tre måneder.

- Han er søt. Han freser ikke, og grunnen til at han ble skutt er at han ikke er redd folk, han gikk bare bort til feil person, avslutter Brenda Varvarigos.

Pungrotte er nattdyr som er nesten altetende. De liker seg nær mennesker og spiser mye søppel og dyrefôr. Arten er utbredt over hele Nord-Amerika.

Har du en god dyrehistorie? Send tips til Dittdyr.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere