STOVNER (Nettavisen): En ung mann er sendt til sykehus etter å ha blitt skutt på Stovner i Oslo mandag kveld. Store politiressurser leter etter én eller flere gjerningspersoner.

Les mer: Vitne etter skytingen på Stovner: - Det var veldig ekkelt

Ifølge Svein Arild Jørunland, politiets innsatsleder på stedet, er den unge mannen skutt i magen.

- Vedkommende ble skutt i mageregionen på plassen bak meg her. Så vidt jeg vet ble han skutt en gang. Akkurat nå vet jeg ingenting om foranledningen til hendelsen. Vi undersøker nå om dette har noen tilknytning til kriminelle miljøer. Vi kan ikke utelukke akkurat nå at det har en sammenheng med Mortensrud-skytingen, informerer Jørunland til pressen på stedet.

Dette sa politiets innsatsleder til pressen mandag kveld:

Rett ved politistasjonen

Stovner politistasjon ligger like ved der mannen skal ha blitt skutt. Mannen ble funnet ute på gata, like over veien for stasjonen.

Les mer: Ung mann skutt på åpen gate i Oslo

- Vi sikrer flere spor på stedet han ble skutt og der han ble funnet. Vi har sikret noen spor, hva de er vil jeg ikke gå inn på. Vi har brukt hunder og funnet gjenstander som vi knytter til gjerningspersonen.

Han ble trolig skutt i en undergang ved Fossumveien, melder AO. Undergangen ble tidlig sperret av, og politiet bekrefter at selve skytingen mest sannsynlig har skjedd her inne.

Utelukker ikke sammenheng

Innsatsleder Jørunland sier de ikke utelukker at mandagens skyteepisode har sammenheng med drapet på Mortensrud 7. oktober.

- Vi utelukker det ikke, vi ser om det er knytninger til de forskjellige episodene som har vært i Oslo i det siste.

Les også: Mann i 40-årene varetektsfengslet i fire uker i forbindelse med drapet på Hamse Adan

Henrik Haugetun skulle bare handle på butikken - da han plutselig hørte et smell: